Experts: ‘iPhone X biedt beste smartphonedisplay ooit’

Rutger Otto
7 november 2017, 13:33
2 min leestijd
Experts: ‘iPhone X biedt beste smartphonedisplay ooit’

De onderzoekers van iPhone X noemen het scherm van Apples nieuwe toptelefoon ‘innovatiever en beter dan van elke andere telefoon die we tot nu toe hebben getest’.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone X heeft beste smartphonescherm’

DisplayMate voert elk jaar een uitgebreid onderzoek uit naar het scherm van de nieuwe iPhone. Ook dit keer is dat gebeurd en de bevindingen zijn extra interessant, omdat de iPhone X voor het eerst een oled-scherm heeft. De experts zijn in hun conclusie razend enthousiast en roemen de telefoon om zijn hogere resolutie en verbeterde kleuren.

Het toestel werd in verschillende categorieën getest. In een aantal daarvan werden records behaald of geëvenaard. Het gaat dan om onder meer de beste kleuren, de hoogste helderheid voor oled-smartphones en het hoogste contrast bij minder licht. Daarnaast reflecteert het scherm in vergelijking met andere smartphones het minst en verandert de kleur het minst vanuit een andere kijkhoek.

Scherper scherm is nutteloos

Het display van de iPhone X is met een aspect ratio van 19,5:9 een stuk langer dan vorige iPhones. Ook biedt het toestel een hogere resolutie van 2436 bij 1125 pixels, wat neer komt op 458 pixels per inch. Dat is zo scherp dat het volgens DisplayMate ‘volstrekt nutteloos’ is om de schermresolutie en pixels per inch nog verder te verbeteren. Het verschil zal namelijk niet zichtbaar zijn.

Apple waarschuwt op zijn website dat de kleuren op het scherm van de iPhone X kunnen veranderen als je er vanuit een andere hoek naar kijkt. Dat is oled eigen. Toch is het zaak dat de kleuren niet compleet anders worden, want gebruikers houden hun telefoon vaak niet helemaal recht beet of bekijken het toestel als hij op tafel ligt. In vergelijking met lcd-schermen en andere oled-displays, komt de iPhone X bij DisplayMate het beste uit de bus in een kijkhoek van 30 graden.

Lees ook: “Inbranding en kleurveranderingen op iPhone X zijn normaal”

‘Prachtig beeldscherm’

Het oled-scherm van de iPhone X overtuigt de experts. Wat het display vooral indrukwekkend maakt, is volgens hen een techniek genaamd ‘Precision Display Calibration’. “Hiermee wordt de oled-hardware omgezet in een enorm accuraat, goed presterend en prachtig beeldscherm”, schrijft DisplayMate. In de volledige test van de onderzoekers lees je alle details.

De iPhone X is inmiddels verkrijgbaar, al lopen de levertijden uiteen. De beste prijzen en levertijden voor een losse iPhone X kun je bekijken in onze prijsvergelijker. Dat geldt ook voor de iPhone X met abonnement.

Het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: DisplayMate
Categorie: Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen