Waarom de iPhone X en iPad Pro het ‘Beste display van 2018’ hebben

Lars Paijmans
16 mei 2018, 9:15
2 min leestijd

Zowel de iPhone X en de nieuwste iPad Pro hebben de jaarlijkse prijs van ‘Display van het jaar’ gewonnen. De jury had daar een aantal redenen voor.

iPad Pro en iPhone X beste display van 2018

De prijs wordt ieder jaar uitgedeeld door The Society for Information Display (SID) tijdens de 23ste Display Week in Los Angeles. Hier bekijken experts ieder jaar naar innovaties op het gebied van schermen, die op verschillende punten beoordeeld worden.

iPhone X beste display

Dit jaar valt Apple twee keer in de prijzen, eerst met de iPhone X en daarna ook met de 10,5 en 12,9-inch iPad Pro. De iPhone X werd beloond voor het nieuwe Super Retina-display dat de voorkant van het toestel vult, en de ondersteuning voor oled, hdr en True Tone. “Het oled-display van de iPhone X is de eerste in zijn soort die de hoge standaard kan evenaren die voorgaande iPhones weggezet hebben.”

In het bijzonder noemt SID de rijke kleuren die je in het hele systeem tegenkomt, en de diepe zwarttinten die het oled-scherm mogelijk maakt. Hdr tilt foto’s en video’s vervolgens naar een hoger niveau en dankzij True Tone past het scherm zich automatisch subtiel aan op je omgeving.

ProMotion van de iPad Pro

Ook de iPad Pro die vorig jaar verscheen kreeg een prijs. Dit heeft vooral met de ProMotion-techniek te maken die de tablet introduceerde. Dit 120Hz-scherm ververst zichzelf razendsnel, waardoor alle bewegingen er soepeler en beter uitzien. Deze hoge ververssnelheid komt overal terug, of je nu scrollt, de Apple Pencil gebruikt, games speelt of films kijkt.

Naast de twee Apple-apparaten vielen ook een aantal andere bedrijven en producten in de prijzen. Zo werd LG beloond voor een oled-paneel waar een speaker ingebouwd zit en Synaptics voor de vingerafdrukscanner die in het display verwerkt zit.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen