De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Waarom de iPhone X vrijdag niet in Franse en Belgische Apple Stores ligt

Lars Paijmans
1 november 2017, 9:31
2 min leestijd
Waarom de iPhone X vrijdag niet in Franse en Belgische Apple Stores ligt

In alle andere landen waar vrijdag de iPhone X uitkomt, is er een kleine winkelvoorraad aanwezig. Behalve in Frankrijk en België, en dat is niet de schuld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X België en Frankrijk zonder winkelvoorraad

De meeste iPhones die vrijdag over de toonbank gaan, zijn vorige week tijdens de iPhone X pre-order besteld. Toch zullen er ondanks de beperkte voorraad een aantal exemplaren in de Apple Store liggen. Dat geldt voor alle landen waar de iPhone X in de verkoop gaat, behalve Frankrijk en België.

iPhone X België

Een anonieme bron liet aan One More Thing weten dat er vrijdag geen winkelvoorraad in België is, waarna een bron dit tegen Macrumors bevestigde en aangaf dat dit ook voor Frankrijk geldt. In die landen hoef je vrijdagochtend dus niet in de rij te gaan staan, als je nog geen toestel op je naam hebt staan.

Dit heeft niet zozeer met Apple te maken, maar wel met regels in België en Frankrijk omtrent terrorisme. Volgens de bron van Macrumors houdt Apple zich simpelweg aan lokale wetgeving. Sinds de aanslagen in die twee landen wordt het ontmoedigd om lange rijen of grote groepen mensen bij elkaar te brengen.

Lange rijen op vrijdag

Omdat de iPhone X tijdens de pre-order zo snel uitverkocht was, zullen er vrijdag naar verwachting veel mensen een gok wagen door op tijd bij de Apple Store in de rij te gaan staan. In België en Frankrijk zit er niets anders op dan online een reservering maken.

In België kun je vanaf vier november wel een reservering maken om een iPhone X in de Store op te halen. In tegenstelling tot een pre-order hoef je deze reservering niet vooraf te betalen. Je zorgt er hierdoor simpelweg voor dat er een exemplaar voor jou apart wordt gelegd.

Inmiddels is de X verkrijgbaar in Nederland. De beste prijs en levertijd voor de iPhone X met abonnement check je in onze prijsvergelijker. Dit geldt ook voor de losse iPhone X.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen