Ontwikkelaars opgeroepen om apps klaar te maken voor iPhone X

Rutger Otto
28 oktober 2017, 14:37
2 min leestijd
Ontwikkelaars opgeroepen om apps klaar te maken voor iPhone X

Met nog krap een week voordat de iPhone X uitkomt, worden ontwikkelaars door Apple opgeroepen om hun apps te updaten voor het nieuwe toestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X app-updates

Apple zette een bericht op de website voor App Store-ontwikkelaars, waarin hen gevraagd wordt om iPhone X-apps te maken. “De toekomst is bijna hier”, schrijft Apple. “De iPhone X kopen kan vanaf 3 november. Download Xcode 9.0.1, test je apps in de iPhone X-simulator en neem screenshots. Dien je geüpdatete apps en metadata vervolgens in via iTunes Connect.”

Veranderingen zijn nodig, want de iPhone X heeft een compleet nieuw scherm. Zo is de afmeting nieuw (5,8-inch), maar dient de ontwikkelaar ook rekening te houden met de uitsnede aan de bovenkant. Het bedrijf van Tim Cook wil dat ontwikkelaars deze ‘notch’ omarmen. In de richtlijnen voor apps staat dat makers moeten doen alsof de uitsnede niet bestaat. Zo mogen er geen zwarte balken naast de notch staan, maar mogen apps er ook geen extra aandacht op vestigen.

Bekijk ook: De actuele iPhone X levertijden

Nieuw scherm

Als de eerste mensen hun iPhone X aanstaande vrijdag binnenkrijgen, is het nog even de vraag hoeveel apps er al zijn geüpdatet. Met name van heel populaire apps, zoals Facebook, WhatsApp en Twitter, mag je verwachten dat ze direct op het nieuwe scherm zijn aangepast.

Toen Apple met de iPhone overstapte van de iPhone 5S naar de grotere iPhone 6 en iPhone 6 Plus, werden apps nog vaak getoond met uitgerekt en uitvergroot beeld. Dat zag er zeker op de Plus-versie niet mooi uit. Hoewel de app verder niet wezenlijk hoefde te veranderen, maakt de ‘notch’ het dit keer mogelijk anders. Essentiële onderdelen van apps kunnen daar niet achter verdwijnen.

Lees: De iPhone X notch is een sterk staaltje marketing

Face ID

Ook met de komst van Face ID en het verdwijnen van de vingerafdrukscanner moeten ontwikkelaars rekening houden. Apps die zijn beveiligd met Touch ID zullen over moeten stappen op Face ID, anders zijn gebruikers aangewezen op wachtwoorden en pincodes.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen