‘iPhone X heeft flinke accu en 3GB aan werkgeheugen’

Rutger Otto
26 september 2017, 13:16
2 min leestijd
‘iPhone X heeft flinke accu en 3GB aan werkgeheugen’

Apple heeft zijn iPhone X dan wel gepresenteerd, over de specificaties van de telefoon is nog niet alles bekend. Een Chinees document biedt meer inzicht.

iPhone X accu

Een document bij het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie lijkt meer informatie te bevatten over de iPhone X van Apple. Het document werd dinsdag gedeeld door de bekende lekker Steve Hemmerstoffer op zijn Twitter-account.

In de tekst valt af te lezen dat de iPhone X een 2715 mAh-accu krijgt. Dat is gigantisch voor iPhone-begrippen. Ter vergelijking: de iPhone 8 heeft een 1821 mAh-batterij aan boord en de iPhone 8 Plus heeft er één van 2691 mAh. Waarschijnlijk is de grotere accu nodig voor gezichtsherkenning via FaceID, dat mogelijk veel energie verbruikt. Ook de dubbele camera met optische beeldstabilisatie zou veel stroom vragen.

iPhone X wallpaper

Groot oled-scherm

Het nieuwe scherm zou meer energie kunnen verbruiken dan een standaard iPhone-display, hoewel het oled betreft. Deze displays zijn doorgaans energiezuiniger, omdat het pixels kan uitschakelen die niet worden gebruikt. Zo is zwart op het beeld echt zwart. Het scherm is met 5,8-inch wel het grootste iPhone-display tot nu toe, dat bijna de complete voorkant beslaat. Daardoor kan hij alsnog meer energie vragen dan (lcd-)schermen van andere iPhones.

In het document staat verder dat de iPhone X ongeveer even snel is als de iPhone 8 en 8 Plus. Ook biedt de X hetzelfde werkgeheugen als de iPhone 8 Plus, namelijk 3GB. Dit was overigens al uitgelekt in de broncode van iOS 11.

iPhone X kopen

De nieuwe iPhone X, met als enige een vernieuwd design en meer mogelijkheden, verschijnt op 3 november. Vanaf 27 oktober kun je een bestelling plaatsen. Een iPhone X los kopen kan vanaf 1159 euro voor het 64GB-model. Er is ook een duurdere variant met 256GB aan opslag voor 1329 euro. Naast een los toestel komt de iPhone X met abonnement ook beschikbaar.

Het is nog de vraag hoe leverbaar de iPhone X zal zijn. Er worden grote tekorten verwacht, omdat de productie nog niet van een leien dakje gaat. Wees er dus op tijd bij.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's