De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iPhone XS: 7 verwachtingen voor de opvolger van de iPhone X

Lars Paijmans
12 september 2018, 16:05
4 min leestijd
iPhone XS: 7 verwachtingen voor de opvolger van de iPhone X

De iPhone XS is de opvolger van de iPhone X uit 2017. Wat kun je van dit toestel verwachten als hij in het najaar van 2018 verschijnt? Dit zijn onze voorspellingen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS verwachtingen

De iPhone XR is een goedkoper model met minder flitsende functies, en de iPhone XS Max wordt de grootste iPhone ooit. De iPhone XS is tot slot niet de meest spannende iPhone die dit jaar verschijnt, maar belooft een waardige upgrade te worden op de iPhone X. Dit zijn al onze verwachtingen op een rijtje.

Lees ook: iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1 inch iPhone

1. Hetzelfde design en scherm

Apple gooide vorig jaar het roer om met het design van de iPhone X. Reken er dus maar op dat het bedrijf nog zeker een jaar ditzelfde design zal blijven gebruiken. Ook dit jaar krijgt het toestel dus weer een 5,8 inch-oled-scherm dat tot aan de randen doorloopt. De homeknop maakt plaats voor Face ID en op de achterkant is wederom een dubbele camera aanwezig.

iPhone X 2018 verwachtingen

2. Face ID verbeterd

Hoewel de iPhone XS er dus hetzelfde uitziet als zijn voorganger, verandert er achter de schermen heel wat. Zo zou Apple een verbeterde versie van de Face ID-sensor hebben, die ook je gezicht herkent als je het toestel gekanteld vasthoudt.

Deze sensor zit ook in de onaangekondigde iPad Pro 2018 verwerkt, zodat je de tablet ook kunt ontgrendelen als je deze in landschapsmodus vasthoudt. Welke andere verbeteringen Face ID te wachten staat is nog niet duidelijk, al kan bijvoorbeeld de snelheid worden verhoogd.

3. Nieuwe kleur

Om de iPhone XS toch nog een nieuw gezicht te geven, zou het toestel in een nieuwe kleur verschijnen. Terwijl de goedkopere iPhone XR verschijnt in felle kleuren als blauw, oranje, geel en rood, zou dit toestel een stijlvol gouden kleurtje krijgen. Deze zou volgens geruchten eigenlijk vorig jaar ook verschijnen, maar door vermoedelijke productieproblemen hield Apple het bij de kleuren zilver en spacegrijs voor de iPhone X.

Apple Qualcomm

4. Verbeterde prestaties dankzij A12-chip

De belangrijkste verbetering van deze iPhone wordt Apples nieuwe A12-chip. Ook dit jaar staat het bedrijf op het punt om een nieuwe standaard te zetten als het op prestaties aankomt. De chip maakt gebruik van een nieuwe productiemethode, waardoor de chip zelf kleiner is maar hij tegelijkertijd sneller en energiezuiniger presteert. Dat moet er dus voor zorgen dat de iPhone XS nog sneller wordt en de accu langer meegaat.

5. Mogelijk Apple Pencil-ondersteuning

Al jaren horen we er geruchten over, maar nu lijkt de kans wederom aanwezig dat het gaat gebeuren: de iPhone XS en iPhone XS Max zouden ondersteuning krijgen voor de Apple Pencil. Het slimme tekenpennetje werkt nu alleen nog op de iPad, maar zou dit najaar de overstap maken naar de iPhone.

Handig om snel wat aantekeningen te maken, annotaties bij een document toe te voegen of te tekenen. In het onderstaande overzicht blikken wij alvast vooruit op de manieren waarop de Apple Pencil op een iPhone goed kan werken.

Lees ook: 5 manieren waarop een Apple Pencil op de iPhone goed van pas komt

6. Mogelijk dualsim

Het is nog even de vraag of deze functie ook in Nederland verschijnt. In de bèta van iOS 12 zijn de afgelopen maanden meerdere verwijzingen naar dualsimfuncties opgedoken. Dit zou het mogelijk maken om tegelijk twee verschillende simkaarten in een iPhone te hebben.

Volgens de meest recente geruchten zou Apple de functie echter alleen bedoeld hebben voor de Chinese markt, waardoor deze niet in Europa zou verschijnen. We houden vooralsnog goede hoop, maar houd er rekening mee dat dualsim niet in Nederland beschikbaar komt.

Lees ook: Waarom de eerste dualsim iPhone waarschijnlijk alleen in China verschijnt

iPhone 2018 dualsim

7. Snelladen

Een kleine maar erg fijne verbetering: de adapter die in de doos van de nieuwe iPhones zit, krijgt dit najaar eindelijk een upgrade. Apple zou de standaard usb-adapter vervangen met een usb-c-adapter, inclusief een usb-c-naar-Lightning-kabel.

Hier kun je de iPhone vele malen sneller mee opladen, wat ook voor de nieuwe iPad goed van pas zal komen. Wat de oplaadtijden precies zijn is nog even afwachten, maar reken er maar op dat je een lege iPhone veel sneller vol krijgt dan je nu doet met de lader die in de doos zit.

Wanneer verschijnt de iPhone XS?

Naar verwachting vindt de iPhone XS release in september plaats. Vanavond wordt het toestel onthuld, waarna hij een week later op 21 september in Nederland in de verkoop gaat. Op iPhoned maak jij ook kans om deze iPhone gratis en voor niets cadeau te krijgen met onze iPhone XS winactie. Schrijf je dus snel in en wie weet krijg jij straks gratis de nieuwste iPhone in huis.

Lees ook onze verwachtingen voor de andere twee iPhones:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS
Apple iPhone XS

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen