iPhone wint nu zélfs op zakelijke markt

Redactie
18 november 2011, 21:28
2 min leestijd
iPhone wint nu zélfs op zakelijke markt

De iPhone domineert nu niet alleen de consumenten markt, ook bedrijven hebben vertrouwen in de iPhone. Uit een recent onderzoek blijkt dat de zakelijke markt nu ook over is op Apple’s iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Volgens een onderzoek van iPass ondersteunt 45% van de bedrijven de iPhone nu. De ooit zo populaire BlackBerry op de zakelijke markt wordt door bedrijven voor nog maar 32% ondersteund. Uit het onderzoek blijkt ook dat het aandeel van de iPhone alleen maar groeit en dat van de ooit zo geduchte concurrent BlackBerry alleen maar afneemt.

Verandering

Er is een zeer grote verandering opgetreden als we kijken naar hoe de percentages er nog niet heel lang geleden voor stonden. Bedrijven werkten met de BlackBerry; de telefoon is veilig, kan werken met office en is een absoluut mailbeest. Dé eigenschappen die voor een zakelijk toestel noodzakelijk zijn, zou je denken. De populariteit van RIM’s smartphones is behoorlijk gedaald de afgelopen tijd.

Werknemers van bedrijven lieten in verschillende onderzoeken weten dat ze veel liever met hun eigen Android-telefoons en iPhones willen werken.

Android

Behalve Apple’s telefoon is ook Google’s android flink aan het groeien op de zakelijke markt. In 2010 werd bekend dat Android voor 11 procent ondersteund werd door bedrijven, amper een jaar later is dat bijna verdubbeld naar 21%.

BlackBerry daalt dieper en dieper

BlackBerry ziet al langer dat het niet goed gaat met de verkopen van de smartphones. Een duidelijke reden dat zowel consumenten als bedrijven overstappen op iPhone en Android is niet aan te wijzen. Bedrijven laten weten dat iPhone veel gebruiksvriendelijker en sneller werkt. Android wordt door veel telefoonfabrikanten gebruikt als besturingssysteem en biedt veel meer mogelijkheden dat BlackBerry OS.

Oplossing: BBX (?)

BlackBerry fabrikant RIM geeft toe dat er wat moet gebeuren om de telefoon weer aan de man te brengen. Toch heeft het bedrijf vertrouwen in te toekomst. Er komt een nieuwe BlackBerry tablet op de markt en een nieuwe lijn smartphones.

De nieuwe apparaten gaan draaien op een gloenieuw besturingssysteem ‘BBX.’ Het systeem zou een compleet nieuwe look hebben en tal van nieuwe functies. Er zijn nog geen BBX-BlackBerry’s op de markt.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen