iPhone wint award voor zakelijke klanttevredenheid
Redactie

Onderzoeksbureau JD Power heeft onlangs onderzoek gedaan naar de zakelijke klanttevredenheid. De iPhone kwam als winnaar uit het onderzoek. Bezitters van de iPhone waren over het algemeen meer tevreden over hun telefoon dan gebruikers van andere smartphones.

JD Power Award

Het onderzoek werd uitgevoerd door middel van een vragenlijst, die werd afgenomen onder 1000 zakelijke smartphone gebruikers.

Belangrijke punten van het onderzoek waren de batterij, gebruiksgemak, functies, uiterlijk van het apparaat en het besturingsysteem.

De iPhone scoorde op deze punten dus het hoogst en ontving hiervoor de “JD Power Award for Highest Customer Satisfaction”. De Blackberry, winnaar van vorig jaar, veroverde de tweede plek.

JD Power Award

 

Meer weetjes

Uit het onderzoek werd nog meer duidelijk dan alleen de zakelijke klanttevredenheid per toestel. Zo werd ook duidelijk dat ‘maar’ 60% van de ondervraagde iPhonegebruikers een draadloze headset gebruikt. Bij de Motorola gebruikers lag dit percentage op maar liefst 86%. Of dit nou echt representatief is op alle gebruikers van het merk is natuurlijk niet zeker. Ook werd duidelijk dat internet op de telefoon en een QWERTY-toetsenbord belangrijk waren bij de telefoonkeuze.

Kijk voor hier het officiele persbericht.

[ad#jasper]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.