De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nieuwsoverzicht week 18: ‘iPhone 6 net zo dun als iPod touch en gratis office-apps’

Gijs Ettes
3 mei 2014, 12:11
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 18: ‘iPhone 6 net zo dun als iPod touch en gratis office-apps’

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag dit nieuwsoverzicht met daarin de belangrijkste gebeurtenissen in de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 6 net zo dun als de iPod touch’

De mannen van Unbox Therapy, die vorige week in een video een mogelijk iPhone 6 hoesje vergeleken met de populaire iPhone 5S, Nexus 5 en Galaxy Note 3, tonen in een nieuw filmpje dat het aankomende Apple-toestel misschien wel zo dun wordt als de iPod touch. De huidige generatie iPod touch, die in de herfst van 2012 werd uitgebracht, heeft een dikte van slechts 6,1 millimeter en is met een gewicht van 88 gram bovendien superlicht. De iPhone 5S, het topmodel dat Apple momenteel voert, is met 7,6 millimeter een stuk dikker en weegt ook iets meer (112 gram). Zoals te zien is in onderstaande video, past de iPod touch qua dikte perfect in de iPhone 6 case. De verwachting is dat de iPhone 6 een groter scherm heeft dan de de iPod touch (4,7 inch versus 4 inch), maar de volumetoetsen van de touch zijn, zelfs met de case eromheen, prima te bereiken.

Apple wil rijdend sms’en tegengaan met nieuw iPhone patent

iphone auto nieuwsoverzicht

Levensgevaarlijk, met je smartphone achter het stuur. Dat vindt ook Apple, dat met een nieuw iPhone patent wil zorgen dat gebruikers niet meer kunnen sms’en tijdens het rijden. CNET France heeft lucht gekregen een nieuw iPhone patent van Apple waarmee het bedrijf smartphone-gebruik achter het stuur wil blokkeren. Dat is lastig, want hoe weet Apple dat je een auto bestuurt en niet in de bijrijdersstoel of achterin zit? En hoe weet je iPhone dat je niet gewoon in de trein of bus bent? Daar heeft Apple iets op bedacht. Volgens CNET sleutelt Apple aan een techniek die de nieuwe iSight camera van de iPhone 5s gebruikt om de omgeving van gebruikers te analyseren. Hiermee herkent de smartphone vervolgens of je achter het stuur zit. Apple zou onder meer GPS kunnen gebruiken om te zien of je daadwerkelijk rijdt.

Snapchat laat je nu ook chatten en videobellen

Snapchat update

Op korte termijn is het mogelijk om ook te chatten en videobellen met de Snapchat iPhone-app, zo hebben de makers bekendgemaakt. Net als met foto’s worden de verzonden chats na verloop van tijd onzichtbaar. Sluit je een gesprek af in de Snapchat iPhone-app, dan verdwijnen alle berichten. Je kunt uiteraard wel een screenshot van een conversatie maken, als je deze nog wilt bewaren. Om een chat te starten, veeg je de naam van een vriend of vriendin naar rechts. Met een druk op de knop kun je vervolgens in Snapchat videobellen. Dagelijks maken ongeveer 200.000 jongeren gebruik van Snapchat. Het handige aan de app is dat je berichten, in tegenstelling tot WhatsApp, na een aantal seconden na ontvangst automatisch en voorgoed verdwijnen. Naast gekke foto’s en video’s worden er natuurlijk ook veel spannende kiekjes via Snapchat verzonden.

Telfort stopt vanaf 7 mei met toestellease

Telfort 4G-netwerk

Na KPN en Hi stopt ook provider Telfort op korte termijn met toestellease. De abonnementsconstructie waarbij je je toestel voor een vast bedrag per maand als het ware huurt, wordt vervangen door Telfort ToestelBundel. Dit is een abonnement met een vast maandbedrag en een toestel dat gewoon eigendom is van de klant. Een Telfort Toestelbundel kan afgesloten worden voor een duur van 12 of 24 maanden, waarna de (bij)betaling voor het abonnement automatisch stopt en je als klant alleen nog betaalt voor het sim-only-abonnement. Hoeveel je per maand betaalt voor het toestel hangt af van de prijs ervan; bij high-end smartphones is de prijs hoger, terwijl goedkopere toestellen geen bij- een aanbetaling vereisen. Heb je nu nog als Telfort-klant een abonnement met toestellease, dan kun je na afloop van je huidige contract verlengen en gebruikmaken van Toestelbundel en desgewenst kiezen voor een nieuw toestel. De nieuwe abonnementsstructuur is voor zowel consumenten als zakelijke klanten beschikbaar.

Google brengt gratis office-apps voor iOS uit

office-apps nieuwsoverzicht

Sinds kort kunnen ook iPhone- en iPad-bezitters de office-apps van Google gebruiken. Google Docs en Sheets zijn nu beschikbaar en later moet Slides volgen. Met Google Docs is het heel gemakkelijk om zowel on- als offline aan (Word)documenten te werken. Je kunt bestanden lezen, maken en bewerken, zelfs als je onderweg even geen beschikking hebt over mobiel internet. Daarnaast maakt Google Docs het mogelijk om met meerdere personen tegelijkertijd aan hetzelfde bestand te werken en is het mogelijk om opmerkingen toe te voegen en te reageren op die van anderen. Ook het delen van bestanden is zo gepiept. Je downloadt de app gratis via onderstaande link, maar moet wel beschikken over iOS 7 of nieuwer en 20MB vrije opslagruimte. Google Sheets is qua functionaliteit vergelijkbaar met Docs, al is deze app natuurlijk bedoeld voor het bekijken, aanmaken en bewerken van spreadsheets. Je kunt on- en offline data invoeren en cellen bewerken en deelt het uiteindelijke bestand gemakkelijk met anderen.

→ De beste alternatieven voor de standaard iPhone oplader? Wij lichten ze uit!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu