Nieuwsoverzicht week 17: ‘Apple werkt aan gebogen iPhone 6 en eigen betaaldienst’

Gijs Ettes
26 april 2014, 13:53
4 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 17: ‘Apple werkt aan gebogen iPhone 6 en eigen betaaldienst’

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone weekoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Zoals wel vaker de afgelopen tijd staat ook dit weekoverzicht in het teken van de iPhone 6, die mogelijk in twee varianten verschijnt. Het grootste model, met een 5,5 inch-scherm, is naar verluidt uitgesteld tot begin volgend jaar. Verder maakte Apple afgelopen week zijn kwartaalcijfers bekend en werd de iOS 7.1.1 update internationaal uitgerold.

‘Licht gebogen scherm en aluminium behuizing voor iPhone 6’

iPhone 6 weekoverzicht

In tegenstelling tot eerdere geruchten krijgt de iPhone 6 mogelijk toch een licht gebogen scherm en afgeronde hoeken. Dat beweert althans het Japanse Mac Otakara, op basis van ‘anonieme, maar betrouwbare bronnen’. Verder zou het eerstvolgende Apple-toestel voorzien zijn van een volledige aluminium behuizing, zonder de onderbrekingen voor de antenne die je ziet bij bijvoorbeeld de iPhone 5S. Daardoor zou Apple mogelijk de wijze waarop de telefoonantenne is geïmplementeerd moeten veranderen om te voorkomen dat de behuizing de ontvangst van het toestel negatief beïnvloedt. De behuizing van de iPhone 6 heeft misschien wel dezelfde afgeronde hoeken als die te zien zijn bij de Squair Curvaceous Bumper (foto hierboven). Een groot verschil dus met de iPhone 5(S) en 4(S), die veel scherpere randen hebben.

Apple bereidt mogelijk eigen mobiele betaaldienst voor

Apple weekoverzicht

Apple heeft serieuze plannen om een eigen mobiele betaaldienst te starten en heeft de afgelopen periode met diverse ervaren krachten uit de betalingsindustrie sollicitatiegesprekken gevoerd. Blijkbaar heeft Apple een tweetal vacatures beschikbaar en zoekt het mensen die de nieuwe mobiele betaaldienst kunnen vormgeven. Volgens bronnen zijn de plannen “heel erg serieus”. In januari sprak Apple al met PayPal over een mogelijke samenwerking, maar de uitkomst van die onderhandelingen is onbekend. Momenteel zijn er wereldwijd zo’n 600 miljoen mensen met een iTunes-account en aan het overgrote gedeelte daarvan is een creditcard gekoppeld. Omdat de iPhone niet – zoals veel Android-toestellen en bankpassen – is voorzien van een nfc-chip is het niet verwonderlijk dat Apple bezig lijkt met een eigen betaaldienst. Hiermee zou het voor gebruikers makkelijker moeten worden om zowel in apps als online producten aan te schaffen met de iPhone.

‘iOS 7.1.1 update verlengt accuduur iPhone’

ios 7 iPhone weekoverzicht

Afgelopen week werd de iOS 7.1.1 update door Apple uitgerold. Hoewel het een kleine update betreft, brengt deze toch een handjevol fijne verbeteringen met zich mee. Maar we kunnen we nog een verbetering aan het lijstje toevoegen: de accuduur van de iPhone. Een redacteur van tech-site Zdnet meldt dat bij iOS 7 het batterijpercentage na zes uur gebruik daalde naar ongeveer 74 procent. Bij iOS 7.1 was de batterijduur een stuk slechter en was er nog maximaal 61 procent van de accu over na zes uur gebruik. Na het update naar iOS 7.1.1 lijkt de accuduur weer te zijn toegenomen, met een percentage van 76 procent na zes uur gebruik. Op Twitter lopen de meningen uiteen over de positieve effecten van de update op de accuduur van de iPhone. Sommige gebruikers zijn tevreden, terwijl anderen klagen over een kortere accuduur. Lees ook onze tips om de iPhone batterijduur te verlengen.

Apple verkocht het afgelopen kwartaal meer iPhones, maar minder iPads

ipad mini accessoires

Apple heeft zijn kwartaalcijfers voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2014, dat werd afgesloten op 29 maart, bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het bedrijf de afgelopen periode meer iPhones en Macs verkocht, maar aanzienlijk minder iPads en iPods. Vooral de verkoop van iPads valt analisten tegen. Zij hadden verwacht dat er 19,7 miljoen iPads over de toonbank zouden gaan, maar het bleef bij 16,35 miljoen. Een jaar eerder werden er nog 19,7 miljoen iPads verkocht. Ook de verkoop van iPods daalde flink: van 6,5 miljoen exemplaren vorig jaar naar 2,76 miljoen in het afgelopen kwartaal. Gelukkig voor Apple nam de verkoop van iPhones het afgelopen kwartaal flink toe tot 43,7 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar lag dat aantal nog op 37,4 miljoen. Ook het aantal verkochte Mac-computers en -notebooks nam toe, van 3,95 tot 4,14 miljoen.

‘iPhone 6 met 5,5 inch-scherm verschijnt pas volgend jaar’

iPhone 6

Volgens de Taiwenese Industrial and Commercial Times is de iPhone 6 met 5,5 inch-scherm uitgesteld door problemen met de batterij. Het grotere model zou pas volgend jaar verschijnen, enkele maanden na de release van de kleinere iPhone 6. Naar verluidt heeft Apple problemen met het vinden van een batterij die past in de dunne behuizing van de iPhone 6. De accu zou 2 millimeter of dunner moeten zijn om te passen in het aankomende Apple-toestel, dat door leveranciers is omgedoopt tot de iPhone Air. Dit is echter (nog) niet de officiële naam van de telefoon. De kleinere iPhone 6, die waarschijnlijk is voorzien van een 4,7 inch-scherm, zou al in de herfst van dit jaar verschijnen. Beide versies beschikken volgens de laatste geruchten over een groter scherm, een dunnere behuizing en een snellere A8-chip. Verder is er hoogstwaarschijnlijk een vingerafdrukscanner aan boord en een verbeterde camera met optische beeldstabilisatie.

→ Check ook ons overzicht met de 5 beste iPhone docks van dit moment!

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen