Nieuwsoverzicht week 16: muziekherkenning in iOS 8 en nieuw iPhone 6 concept

Gijs Ettes
19 april 2014, 14:39
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 16: muziekherkenning in iOS 8 en nieuw iPhone 6 concept

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone weekoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Het iPhone weekoverzicht staat dit keer in het teken van nieuw beeldmateriaal van de iPhone 6, muziekherkenning in iOS 8 en CarPlay. Daarnaast heeft Apple samen met andere fabrikanten een overeenkomst getekend die het vanaf 2015 mogelijk maakt om (bijvoorbeeld gestolen) smartphones op afstand uit te schakelen.

‘Conceptplaatjes iPhone 6 tonen design van Apple-toestel’

iPhone 6 concept

De Franse tech-site NoWhereElse heeft in samenwerking met ontwerper Martin Hajek een groot aantal iPhone 6 conceptafbeeldingen gepubliceerd. De 23 renders tonen hoe het aankomende Apple-toestel er mogelijk uit gaat zien en nemen eerder uitgelekte schetsen van Apple-blog Macotakara als uitgangspunt. Deze beschrijven twee iPhone-telefoons met een 4,7- en 5,7 inch-scherm. Deze varianten krijgen daarnaast mogelijk een display met een hogere resolutie. Momenteel beschikt de iPhone nog over een maximale schermresolutie van 1136 bij 640 pixels.

Goedkopere iPhone 5C met 8GB vanaf nu verkrijgbaar

iPhone 5C 8GB iPhone weekoverzicht

Als verwacht heeft de iPhone 5C 8GB-variant ook zijn weg gevonden naar Nederland en België. De goedkoopste versie van de 5C verscheen medio vorige maand in het Verenigd Koninkrijk en is sinds kort ook bij ons verkrijgbaar. Ook in de Apple Store is het toestel nu te koop en wel voor een adviesprijs van 549 euro. Daarmee is de smartphone een paar tientjes goedkoper dan de 16GB-variant, maar wel alleen geschikt voor minder veeleisende gebruikers. Wil je de iPhone 5C 8GB kopen? We hebben 4 redenen op een rijtje gezet die de voor- en nadelen van het toestel belichten.

‘iOS 8 laat je gemakkelijk liedjes herkennen’

Shazam

iOS 8, de volgende versie van Apples mobiele besturingssysteem, wordt mogelijk voorzien van een functie om liedjes te herkennen. Apple zoekt volgens Bloomberg de samenwerking met Shazam, dat met de gelijknamige app voor iOS en Android al jaren scoort op het gebied van muziekherkenning. Met de muziekherkenning en iTunes Radio, de streamingservice die vorig jaar in de VS werd geïntroduceerd, hoopt Apple beter de concurrentie aan te kunnen met Spotify en Pandora. iTunes Radio wordt naar verwachting op korte termijn ook in Europa uitgebracht. Het bedrijf is dankzij iTunes nog steeds de grootste verkoper van digitale muziek, maar het aantal downloads loopt in de gehele branche terug.

Apple gaat samen met andere smartphonefabrikanten diefstal te lijf

iphone gecrasht

Apple heeft, samen met andere grote smartphonefabrikanten als Samsung, HTC, Nokia en Huawei, een overeenkomst getekend om haar toestellen vanaf juli 2015 te voorzien van een zogenoemde kill switch die het mogelijk maakt om smartphones op afstand uit te schakelen. De maatregel heeft vooralsnog alleen betrekking op de VS, maar mogelijk wordt de functionaliteit op termijn ook in Europa ingevoerd. De overeenkomst is een belangrijke stap in het bestrijden van onder andere iPhone diefstal. Door de kill switch kan immers alleen nog de rechtmatige eigenaar van een smartphone hem opnieuw activeren en gebruiken. De functie staat – tot teleurstelling van de Californische staatssenator Mark Leno – standaard niet aan, maar moet door de gebruiker worden ingeschakeld.

Pioneer stoomt infotainmentsystemen klaar voor CarPlay

Pioneer

Elektronicafabrikant Pioneer heeft aangegeven een van de eerste partijen te zijn die CarPlay gaat implementeren in de infotainmentsystemen die het aanbiedt. Deze zomer  worden vijf systemen voorzien van een update die iOS in de auto mogelijk maakt, zonder dat je een geheel nieuwe bolide hoeft aan te schaffen met een geïntegreerd mediasysteem. De apparaten van Pioneer zijn immers ook achteraf in te bouwen. Eerder gaven enkele elektronicafabrikanten (waaronder Pioneer, Garmin en Caliber) aan na te denken over de mogelijkheid om CarPlay in nieuwe en bestaande systemen te integreren. De heersende gedachte bij de bedrijven is dat ze CarPlay eerder zullen omarmen, dan uit de weg zullen gaan. In het geval van Pioneer is dat eerste dus nu het geval.

? Lees ook ons overzicht met de 5 beste iPhone hoesjes van dit moment!

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen