Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

iPhoned nieuwsoverzicht week 14: alles over iOS 8 en de iPhone 6

Gijs Ettes
5 april 2014, 12:05
4 min leestijd
iPhoned nieuwsoverzicht week 14: alles over iOS 8 en de iPhone 6

iPhoned voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het iPhone weekoverzicht met daarin de belangrijkste nieuwsfeiten in de wereld van Apple.

Lees verder na de advertentie.

Deze week maakten we onder andere kennis met de mogelijke behuizing van de iPhone 6 en startte Apple een nieuwe rechtszaak om een einde te maken aan het – in hun ogen – kopieergedrag van Samsung. Daarnaast gingen er geruchten dat Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC een nieuwe versie van iOS onthult. Lees het volledige iPhone weekoverzicht hieronder!

‘Apple doet iOS 8 begin juni uit de doeken’

wwdc ios 8 iPhone weekoverzicht

De kans is groot dat Apple van 2 tot 6 juni een nieuwe versie van iOS aankondigt. In die periode vindt de WWDC plaats in Moscone West, de ontwikkelaarsconferentie van Apple waar jaarlijks belangrijke software-ontwikkelingen worden aangekondigd. Dat blijkt uit de evenementenagenda van Moscone West, zo concludeert het Duitse Giga. De ervaring leert ons dat Apple een week nodig heeft om WWDC goed te laten verlopen. In die periode heeft de beurs nog geen grote evenementen gepland staan. Volgens geruchten wordt Healthbook tegelijk met de aankondiging van de nieuwe versie geïntroduceerd en zal Apples Game Center verdwijnen. Daarnaast is het aannemelijk dat het Berichtencentrum in de volgende iOS-versie onder handen genomen wordt. Deze bevat mogelijk een versimpeld dropdown-menu met alleen nog de tabbladen ‘Vandaag’ en ‘Meldingen’.

Mogelijke iPhone 6 foto’s tonen groter toestel met uitstekende cameralens

iPhone 6 design

Op het Chinese sociale netwerk Weibo zijn afgelopen week een aantal iPhone 6 foto’s uitgelekt die naar verluidt zijn genomen in de fabriek Foxconn, die nieuwe iPhones voor Apple produceert. De iPhone 6 lijkt op de foto’s, die worden getoond op een beeldscherm in de Foxconn-fabriek, een stukje groter te zijn dan de iPhone 5S. Daarnaast heeft het toestel meer afgeronde hoeken en is een cameralens zichtbaar die iets uitsteekt. De voorkant van het toestel wordt niet getoond in de foto’s. Over het uiterlijk van de iPhone 6 is weinig bekend, maar de geruchtenmolen draait al maanden volop. Op meerdere plekken wordt gesproken over een iPhone 6 met een groter scherm dan dat van de iPhone 5S en iPhone 5C. Dankzij de dunnere schermrand is echter de kans aanwezig dat het toestel niet veel breder en hoger wordt dan zijn voorgangers.

Apple eist compensatie voor kopieergedrag Samsung

apple en samsung

Op maandag startte alweer een rechtszaak tussen Apple en Samsung. Aanleiding voor het juridische gevecht is het feit dat Apple van mening is dat het Zuid-Koreaans bedrijf het design van Apple-software kopieert voor gebruik in zijn eigen producten. Het bedrijf uit Cupertino eist dan ook 40 dollar (omgerekend 29 euro) compensatie per verkocht Samsung-apparaat. Mocht de rechter in het voordeel van Apple beslissen, dan krijgt Samsung een flinke financiële klap: het bedrijf moet Apple dan 2 miljard betalen. Door de samenwerking met Google te zoeken, probeert de elektronicafabrikant dat echter te voorkomen. Google moet mede aantonen hoe de ontwikkeling van TouchWiz, de schil die Samsung over Android heenlegt, tot stand is gekomen. Het is overigens niet de eerste rechtszaak tussen Apple en Samsung. Nog geen twee jaar geleden kreeg Samsung van de rechter te horen dat het 900 miljoen dollar schadevergoeding moest betalen aan Apple voor het schenden van diverse patenten. Deze uitspraak vecht het bedrijf nog steeds aan.

Zoek mijn iPhone-functie niet waterdicht door fout in iOS 7.1

ios 7 iPhone weekoverzicht

Met ‘Zoek mijn iPhone’ kun je via iCloud een zoekgeraakte iPhone terugvinden op de kaart of op afstand wissen of blokkeren. Door een fout in iOS 7.1 is het echter mogelijk om de beschermingsfunctie en de bijbehorende Activation Locker te ontwijken. Tot die ontdekking kwam iPhone-gebruiker Miguel Alvarado. Door een aantal stappen uit te voeren kun je het vergrendelsysteem van Apple te slim af zijn en ervoor zorgen dat je zelfs tot een beveiligde iPhone toegang krijgt. Alvarado loodst ons in een YouTube-video stapsgewijs door het hele proces. Het begint nog vrij lastig, aangezien je ervoor moet zorgen dat het iCloud-account van de gebruiker uitgeschakeld wordt, alsook de Zoek mijn iPhone functie. Daarna krijg je van de iPhone het verzoek om je wachtwoord voor iCloud opnieuw in te dienen. Waar de meeste dieven bij deze stap vastlopen, heeft Alvarado een slimme truc. Je moet op dat moment simpelweg de iPhone helemaal uitzetten en opnieuw opstarten. Na de herstart geeft het toestel je toegang tot het instellingenmenu van iCloud en kun je besluiten om het account in zijn geheel te verwijderen.

‘Toekomstige Apple oordopjes kunnen je stem herkennen’

apple oordopjes

Het heeft er alle schijn van dat Apple de techniek van zijn oordopjes gaat verbeteren. De volgende modellen moeten uitgerust worden met meerdere ‘superieure’ microfonen. Deze moeten je stem herkennen en zich aanpassen aan de omgeving waar je je op dat moment bevindt. Dit met als belangrijkste speerpunt de verbetering van de geluidskwaliteit van hands-free gesprekken. Dat blijkt uit een patent dat in handen is gekomen van AppleInsider. Het is al langer mogelijk om met de iPhone en iPad hands-free te bellen. De spraakkwaliteit moet bij de nieuwe oordoppen van uitzonderlijk hoge kwaliteit zijn, blijkt uit het patent. De meeste oordopjes – ook die van Apple – maken al gebruik van een ingebouwde microfoon waarmee telefoongesprekken gevoerd kunnen worden.

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's