‘Apple schrapt walkietalkie-functie voor iPhones om offline berichten te sturen’

Wouter Nijsen
27 augustus 2019, 10:44
1 min leestijd
‘Apple schrapt walkietalkie-functie voor iPhones om offline berichten te sturen’

Apple had plannen om een walkietalkie-functie uit te brengen voor iPhones, maar heeft deze inmiddels in de ijskast gezet. Dit meldt The Information.

Walkietalkie-functie voor iPhones

Met de walkietalkie-functie zou het mogelijk zijn om via radiogolven met andere iPhone-gebruikers te communiceren. De communicatie zou dan volledig ‘offline’ gebeuren, aangezien je geen wifi of mobiele internetverbinding nodig hebt om elkaar berichten te sturen. De feature zou handig zijn in gebieden waar geen mobiel bereik is.

wat zijn teraflops

Het project zou zijn stopgezet door het vertrek van topman Rubén Caballero. Hij stond naar verluidt ook aan het hoofd van Apples 5G-team, maar vertrok in april opeens bij het bedrijf uit Cupertino. Daarnaast zou de beslissing om het project stil te zetten, te maken hebben met Apples beslissing om voortaan gebruik te maken van Qualcomm-modems, en niet die van Intel. De modems van Intel zouden voor de technologie benodigd zijn.

The Information schrijft dat de walkietalkie-functie niet definitief is geschrapt en mogelijk in de toekomst alsnog wordt ontwikkeld. Verder is hier nog weinig over bekend.

Walkietalkie op Apple Watch

De feature doet denken aan de walkietalkie-functie van de Apple Watch, maar die steekt technisch heel anders in elkaar. De smartwatch gebruikt hier namelijk gewoon een wifi- of 4G-verbinding voor. De feature werd eerder dit jaar tijdelijk door Apple offline gehaald vanwege een afluisterbug, maar keerde met de update naar iOS 12.4 weer terug. Hoe de feature precies werkt, lees je in onze tip over Walkietalkie op de Apple Watch.

Het laatste nieuws over Apple

Categorie: Apple
Spotlight: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's