Placeholder
Redactie

earthquake iphoneDe iPhone is standaard uitgerust met een ‘accelerometer’ hiermee kunnen bewegingen worden geregistreerd.

Wetenschappers van twee Amerikaanse universiteiten zien mogelijkheden om de accelerometer te gebruiken om aardbevingen waar te nemen en zodoende levens te redden.

Accelerosensor neemt vibraties waar

De accelerosensor kan vibraties waarnemen zoals seismische trillingen. Volgens de wetenschappers kan deze sensor worden benut om in een vroeg stadium symptomen van een aardbeving op te pikken. Een groep aaneengesloten iPhone’s (of andere devices met dergelijke sensor) kunnen deze vibraties opmerken en melden via een zogenaamd ‘Quakecatcher Netwerk’.

Vorige maand is er via dit netwerk reeds een aardbeving in Los Angeles waargenomen, er hingen destijds slechts drie laptops in het netwerk…

iPhone Earthquake apps?

Naar verwachting zullen we op de korte termijn geen ‘Earthquake App’ terugvinden in de Appstore. Wel geeft deze bevinding aan dat er nog mooie en nuttige toepassingen op komst zijn met een device als de iPhone. Overigens is er al wel een webapp die de aardbevingen toont van de afgelopen 7 dagen.

Bron: BBC News, via: ZDnet.be

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.