De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Analisten: iPhone-gekte breekt los tijdens Black Friday’

Koen van Ekeren
18 november 2021, 9:50
2 min leestijd
‘Analisten: iPhone-gekte breekt los tijdens Black Friday’

Ondanks aanhoudende problemen met de productie, kan het weleens een leuk kwartaal worden voor Apple. Een analist van Wedbush verwacht dat Apple tussen Black Friday en Kerst ongeveer 40 miljoen iPhones verkoopt – wat een record zou betekenen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-gekte Black Friday 2021

Tijdens het laatste kwartaal boekt Apple dankzij de feestdagen al jaren duizelingwekkende cijfers. Vorig jaar overschreed het bedrijf daarin voor het eerst de magische grens van 100 miljard dollar omzet. De belangrijkste inkomstenbron was de iPhone en die vliegen ook tijdens Black Friday 2021 de winkels uit, voorspelt Wedbush-hoofdanalist Daniel Ives.

Volgens de analist zou Apple in het laatste kwartaal van 2021 meer dan 80 miljoen iPhones kunnen verkopen. Vooral tussen Black Friday en Kerst gaat het los, verwacht Ives. Apple zou op schema liggen om dan ongeveer 40 miljoen iPhone-eenheden te verkopen, het hoogste aantal in die periode ooit.

Chiptekorten

De voorspelling van Ives is opvallend, want Apple ondervindt inmiddels ook hinder van de wereldwijde chiptekorten. De analist van Wedbush rekent ook op steeds langere levertijden van de iPhone 13 Pro en verwacht dat de vraag het aanbod met ongeveer 15 procent overtreft. Toch zullen de leveringsproblemen slechts ‘een kleine drempel in een meerjarige supercyclus zijn’, gelooft Ives.

Lees ook: Nu een iPhone kopen, of wachten op Black Friday 2021?

airpods 3 review

Ook de AirPods zijn de komende maanden in trek, meent de analist. De voortekenen van een sterke verkoop zouden al zichtbaar zijn en Ives voorspelt dat Apple bijna 100 miljoen AirPods gaat verschepen. Ongetwijfeld zijn de nieuwe AirPods 3 gewild, die Apple onlangs uitbracht.

Beste Black Friday iPhone-aanbiedingen

Wil je op Black Friday een mail ontvangen met daarin de beste Black Friday-aanbiedingen voor iPhones? Schrijf je dan in voor onze speciale nieuwsbrief! Klik hiervoor op onderstaande knop en schrijf je in voor onze ‘alleen acties en bijzondere aanbiedingen’ nieuwsbrief. Je maakt dan ook kans op de AirPods 3.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen