iPhone vooral populair bij volwassenen
Redactie

Volgens een onderzoek van Ofcom heeft een op de drie volwassenen in Groot-Brittannië een iPhone. De jeugd heeft echter niet zoveel interesse in de iPhone, maar wel in de Blackberry. Een op de drie tieners in Groot-Brittannië is in het bezit van een Blackberry.

Prijs van een smartphone

Er is ook gekeken naar het gebruik van de smartphone onder de verschillende leeftijdsgroepen. Volwassenen zijn meer bezig met het checken van hun mail, sms-jes versturen en het bekijken van het nieuws terwijl tieners de voorkeur geven aan spelletjes spelen, foto’s maken en het downloaden van applicaties. Daarom is het juist raar dat de iPhone populairder is bij volwassenen en tieners vaker in het bezit zijn van een Blackberry. Een iPhone past namelijk goed bij de wensen van een tiener; games kan je er goed op spelen en met de fotocamera is ook niks mis. En een Blackberry is juist erg geschikt voor het checken van e-mails en heeft een zakelijk imago.

Waarschijnlijk speelt de prijs een grote rol, een iPhone kost al gauw 700 EUR terwijl je al een Blackberry krijgt voor 250 EUR. Ook in Nederland hebben veel meisjes vanaf 13 jaar een Blackberry, het kan ook zijn dat het meer een hippe accessoire is geworden.

blackberry vs iphone

Via: BBC

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.