De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple-gebruikers vervangen hun iPhone véél te snel (dit is waarom)

Piet-Jan Lentjes
20 april 2023, 10:03
2 min leestijd
Apple-gebruikers vervangen hun iPhone véél te snel (dit is waarom)

Wanneer vind jij het tijd om je iPhone te vervangen? Een jaar? Misschien twee? Dit is wanneer andere Apple-gebruikers hun smartphone inwisselen!

iPhone vervangen: dit is wanneer Apple-gebruikers dat doen

Een iPhone kan een flink aantal jaar mee. Apple blijft iPhones meestal zo’n vijf tot zes jaar voorzien van de nieuwste versie van iOS. Daarna is het niet afgelopen, want oudere Apple smartphones krijgen vaak nog langer beveiligingsupdates.

CIRP iPhone

Toch houden zo’n driekwart van de iPhones het bij de meeste mensen nog geen drie jaar vol. In de leeftijdsgroep 18-24 jaar en de 35-44 jarigen, heeft 13 procent al binnen één jaar al een andere iPhone. Opvallend genoeg is bij de groep 65 jaar en ouder zo’n 65 procent van de iPhones drie jaar of ouder. Tot deze (en meer) conclusies komt het bedrijf CIRP (Consume Intelligence Research Partners).

Verder bleek dat 45 procent van de Apple-bezitters tussen 18 en 24 jaar hun iPhone minder dan twee jaar heeft. Sowieso is een groot gedeelte van de 18-54 jarigen allemaal bereid om hun iPhone binnen twee jaar te vervangen.

Lees verder na de advertentie.

Redenen om over te stappen naar een nieuwe iPhone

CIRP komt ook tot de conclusie dat jongeren de (soms kleine) upgrades bij een nieuwe iPhone al reden genoeg vinden hun toestel te vervangen. Ouderen hebben dat een stuk minder.

Ondanks dat ouderen vaak wat meer besteedbaar inkomen hebben, zijn jongeren sneller bereidt om hun iPhone te vervangen. Ze weten ook dat een recentere iPhone een hogere inruilwaarde heeft. Daarmee kunnen ze dan hun nieuwe aanschaf (gedeeltelijk) financieren.

iphone 14 (plus) kleuren

Wil jij je huidige iPhone vervangen?

Ben je zelf inmiddels toe aan een nieuwe iPhone? Dan zijn de iPhone 14 Pro (€ 1.099,-) en de iPhone 14 Pro Max (€ 1.238,99)op dit de beste iPhones die je kunt kopen. Zoek je een iPhone met een nette prijs, maar nog lang ondersteuning van Apple krijgt? Dan is de iPhone SE 2022 (€ 424,-) een uitstekende koop.

Apple iPhone 14 Pro Max prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 65,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.238,99

Bekijk beste prijs

Apple iPhone 14 Pro prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 55,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 1.099,-

Bekijk beste prijs

Apple iPhone SE 2022 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 25,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 424,-

Bekijk beste prijs
Via: 9to5Mac
Bron afbeelding: CIRP
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu