Apple verkoopt 700 miljoen iPhones wereldwijd

Gijs Ettes
9 maart 2015, 18:20
1 min leestijd
Apple verkoopt 700 miljoen iPhones wereldwijd

Apple heeft sinds de release van de iPhone maar liefst 700 miljoen exemplaren van de telefoon verkocht. Bovendien is de klanttevredenheid volgens Apple hoog: maar liefst 99 procent van alle iPhone 6 en iPhone 6 Plus bezitters is tevreden.

Lees verder na de advertentie.

Wereldwijde iPhone verkopen

Apple maakte de indrukwekkende iPhone verkopen bekend tijdens het Spring Forward-event dat vanavond om 18.00 uur van start is gegaan. Sinds de introductie van de iPhone in 2007 zijn er honderden miljoenen toestellen over de toonbank gegaan.

iPhone 6 en 6 Plus

De iPhone 6 en 6 Plus zijn sinds 26 september vorig jaar verkrijgbaar in Nederland en België. De nieuwe smartphones van Apple worden gekenmerkt door een 4,7 en 5,5 inch-scherm met een Retina-resolutie. Ze zijn een flinke slag groter dan eerdere iPhones en draaien standaard op de laatste versie van iOS 8. Het design van de toestellen is ook licht aangepast: ze zijn weliswaar groter, maar ook dunner en voorzien van fraaie afgeronde hoeken. Dat zorgt ervoor dat de iPhone 6 en 6 Plus lekker in de hand liggen.

iPhone 6 Plus verkopen

Onder de motorkap vinden we de vernieuwde A8-processor en de M8 motion-coprocessor. Deze meet je activiteiten en je gezondheid en is slim genoeg om het verschil op te merken tussen lopen en fietsen. Daarnaast is de M8-chip in staat om je hoogte en snelheid bij te houden. Al deze informatie kunnen derde partijen als Nike gebruiken in hun sport-apps.

Ook op het gebied van camera’s is er vooruitgang geboekt. De nieuwe iPhones hebben een 8 megapixel-camera met een volledig nieuwe sensor en een betere true-tone flitser. De camera heeft zogenoemde Focus Pixels, waarmee de autofocus ongeveer twee keer zo snel is. De iPhone 6 Plus heeft bovendien optische beeldstabilisatie, zodat je ook met trillende handjes nog scherpe video’s schiet.

Het laatste nieuws over de iPhone 6

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu