iPhone verpatsen? Nu is het moment!

Roel van Hout
15 augustus 2013, 9:00
1 min leestijd
iPhone verpatsen? Nu is het moment!

Aangezien de iPhone 5S waarschijnlijk op 10 september wordt aangekondigd, zal het niet zo lang meer duren voor het toestel daadwerkelijk te koop is. Wil je nog snel je huidige iPhone verpatsen? Dan is nu het moment.

Lees verder na de advertentie.

Volgens Nextworth, een grote Amerikaanse handel in tweedehands spullen, zal het bedrag wat mensen voor een tweedehands iPhone 5 overhebben 4 tot 3 weken voor de aankondiging van een nieuwe iPhone gaan dalen.

Onderstaande grafiek van eBay illustreert hoe de afgelopen jaren na ongeveer half augustus de prijs die je kunt vragen voor de prijs van je ‘oude’ iPhone omlaag duikt.

iPhone verpatsen

iPhone verpatsen alleen zonder abonnement

Wellicht ten overvloede, maar denk er natuurlijk wel aan dat je niet je iPhone kunt verkopen als je pas op de helft van je tweejarig abonnement zit – wat bij de meeste Nederlandse iPhone-gebruikers het geval zal zijn. Je bent de telefoon dan nog aan het afbetalen, wat betekent dat hij niet van jou, maar van de provider is, en je hem niet kunt verkopen.

Mocht je ieder jaar je iPhone willen updaten, laat je abonnement dan eerst aflopen en koop een losse iPhone in bijvoorbeeld de Apple Store.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's