De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘Verkoop iPhone groeit sterk in laatste kwartaal 2014’

Wouter Nijsen
24 november 2014, 12:15
1 min leestijd
‘Verkoop iPhone groeit sterk in laatste kwartaal 2014’

Een analist verwacht dat Apple in het vierde kwartaal van 2014 in totaal 71,5 miljoen toestellen zal verkopen. De iPhone 6 zal het waarschijnlijk een stuk beter doen dan zijn grote broer, de 6 Plus.

Lees verder na de advertentie.

iPhone verkoop

iPhone verkoop

Dit verwacht KGI-analist Ming-Chi Kuo, die wel vaker accurate voorspellingen doet met betrekking tot de verkoopcijfers van Apple-toestellen. In het laatste kwartaal van dit jaar worden er volgens Kuo 82 procent meer iPhones verkocht, waarbij een grote rol is weggelegd voor de iPhone 6 en 6 Plus. Het 4,7 inch-model zal naar verwachting 41,6 miljoen over de toonbank gaan en de grotere iPhone 6 Plus een stuk minder vaak: 15,1 miljoen keer. Dit brengt het totale verwachte verkoopaantal – als je oudere toestellen als de iPhone 5S, 5C en 4S meeneemt – op 71,5 miljoen exemplaren. De kleinere iPhone 6 is dus een stuk populairder dan zijn grotere broer, omdat hij volgens Kuo 2,75 keer meer verkocht zal worden. In de tabel hiernaast zie je het complete overzicht van Kuo’s voorspellingen.

Kuo verwacht verder dat de iPhone verkoop in het eerste kwartaal van 2015 wat inkakt, al moeten de iPhone 5C en iPhone 4S hier een uitzondering op zijn. Dit is voornamelijk te verklaren door het feit dat deze toestellen een stuk goedkoper zijn en grotendeels dezelfde functionaliteiten bieden als de nieuwere iPhones. Voor mensen die niet 600 á 700 euro willen uitgeven voor een smartphone, zijn de 5C en 4S een goed alternatief.

iPhone 6 erg populair

De in september verschenen iPhone 6 en 6 Plus doen het – zoals je zou verwachten –  nog steeds erg goed. In het openingsweekend gingen de grotere iPhones al 10 miljoen keer over de toonbank; een nieuw verkooprecord voor Apple. Eind dit jaar moeten de nieuwe toestellen in 115 verschillende landen beschikbaar zijn.

Lees meer iPhone 6 nieuws

(Via)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 4S
Apple iPhone 4S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu