iPhone verkoop groeit minder hard
Roel van Hout

De iPhone verkoop is in het afgelopen kwartaal minder gegroeid dan in de afgelopen vier jaar. Met name Samsung lijkt klanten bij Apple weg te halen.

Uit de cijfers bleek dat de algehele smartphone-verkoop met meer dan 50 procent is gegroeid, maar dat de iPhone verkoop stagneert: er werden ‘slechts’ 20 procent meer iPhones verkocht dan in het tweede kwartaal van 2012, meldt onderzoeksbureau IDC.

iPhone verkoopMet name Samsung lijkt de oorzaak te zijn van de terugnemende iPhone verkoop: de verkoop van  de telefoons van het Zuid-Koreaanse bedrijf nam met meer dan 40 procent toe. Bedrijven als LG, Lenovo en ZTE deden het allemaal minder goed dan Apple.

‘iPhone verkoop zal groeien door goedkope iPhone’

Dat Samsung zo veel succesvoller is dan Apple komt doordat Samsung, in tegenstelling tot Apple, smartphones in ieder segment aanbiedt. De release van een goedkope iPhone zou Apple dan ook kunnen helpen om de koppositie weer te veroveren.

De kans is groot dat Apple ook daadwerkelijk met zo’n toestel komt: analisten hebben het er al maanden over, en de afgelopen tijd zijn er wekelijks gelekte foto’s uit de Chinese fabrieken waar Apple zijn apparaten in elkaar laat schroeven, te vinden.

Kijk voor een overzicht van de geruchten zeker even naar ons goedkope iPhone overzicht!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.