Handig: Apple-website toont of je tweedehands iPhone vergrendeld is

2 oktober 2014, 12:44
1 min leestijd
Handig: Apple-website toont of je tweedehands iPhone vergrendeld is

Apple heeft een nieuwe website geopend waar je als koper kunt checken of een tweedehands iPhone vergrendeld is en dus mogelijk gestolen.

Lees verder na de advertentie.

Check of je iPhone vergrendeld is

iPhone vergrendeld

Op de Apple-website kun je na het invoeren van het IMEI- of serienummer en een captcha-code nagaan of de functie ‘Zoek mijn iPhone’ is uitgeschakeld of niet. Is dat namelijk niet het geval, dan kun je als nieuwe gebruiker het toestel niet resetten zonder de code die de eerdere eigenaar heeft ingevoerd. Ook loop je dan het risico dat de verkopende partij op afstand je iPhone kan blokkeren of wissen.

De Apple-website heeft overigens ook een uitgebreide pagina om je te helpen het IMEI-nummer te lokaliseren. Dit nummer is te vinden via ‘Instellingen > Algemeen > Info’, maar is bijvoorbeeld ook op de achterkant van de iPhone 6 (Plus), iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5 gegraveerd. Op oudere toestellen vind je de code op de simkaarthouder. Ook is het mogelijk om het IMEI-nummer via iTunes te achterhalen.

iPhone gestolen? Dit kun je doen

De iPhone is, net als andere high-end smartphones, een gewild apparaat en dan ook erg aantrekkelijk voor dieven. Daarom is het van belang dat je het toestel goed beveiligt en hem nooit ergens onbeheerd achterlaat. Heb je toch pech, dan kun je ons tipartikel raadplegen met 5 tips voor het terugvinden van een gestolen iPhone.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 5C
Apple iPhone 5C

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu