‘iPhone veiliger met ARM processor’
Redactie

Een iPhone met de nieuwe Moorestown-chip van Intel zou de iPhone minder veilig maken, volgens beveiligingsonderzoeker Dino Dai Zovi. Deze bewering deed Zovi tijdens de Hack in the Box-conferentie in Maleisië.

De iPhone maakt op dit moment gebruik van een ARM-processor en die is maar weinig bekend bij de meeste hackers, aldus Zovi. Zo stelt hij dat je de details van een processor goed moet kennen om de kwetsbaarheden van een systeem te onderzoeken. Aangezien de ARM-processors minder bekend zijn bij hackers, zijn ze dus veiliger dan de processors van Intel.

Als Apple voor de Moorestown-chip kiest, zal het voor hackers interessanter worden om zich op het besturingssysteem Mac OS X te storten. Volgens Zovi zal de iPhone dan minder veilig zijn dan de desktop pc’s van Apple, omdat er volgens hem bepaalde beveiligingsfeatures zijn weggelaten bij de iPhone. Hij wilde niet zeggen om welke beveiligingsfeatures het ging.ARM Chip

 

Als het aan Intel ligt dan kiest Apple ondanks deze beweringen gewoon voor de nieuwe Moorestown-chip. Helaas voor Intel heeft Apple een aantal maanden terug het bedrijf PA Semi overgenomen. Deze chipontwerper zal volgens Steve Jobs de nieuwe chips voor de iPhone en iPod’s gaan verzorgen. De Moorestown-chip van Intel moet in 2009 of 2010 uitkomen.

Zovi is oa. bekend geworden door het winnen van een hackwedstrijd in 2007, waar het hem lukte om een Macbook Pro te hacken door middel van een exploit in Safari.

 

Bron: Tweakers.net

[ad#jasper]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.