‘iPhone vatbaar voor simkaart hack’
Roel van Hout

De nieuwe simkaart hack, waar we gisteren over schreven, zou ook de iPhone kunnen raken. Dat heeft de ontdekker van de hack gezegd.

De Duitse onderzoeker Karsten Nohl zal pas op 3 augustus op een conferentie met zijn volledige bevindingen naar buiten treden. Wel gaf hij aan dat ‘geen apparaten uitgesloten kunnen worden’, toen men hem vroeg of de iPhone ook onder de kwetsbare apparaten valt. Voorlopig nog geen duidelijkheid dus.

simkaart hackMet de simkaart hack, waar we gisteren al over schreven, kunnen kwaadwillenden door middel van een sms toegang tot je simkaart krijgen.

Informatie simkaart hack wel al aan providers doorgegeven

De mobiele aanbieders zijn gelukkig wel door Nohl voorzien van de nodige informatie, zodat zij al met de beveiliging van telefoons aan de slag kunnen. De hack lijkt gebruik te maken van een zwakheid in de beveiliging van oudere simkaarten. Micro- en nanosims maken daar geen gebruik van, dus voor bezitters van de iPhone 4, 4S en 5 is er geen reden tot zorg.

Sowieso zijn er nog geen meldingen van grootschalige inbraak op telefoons op deze wijze, dus het lijkt er op dat de manier waarop de hack moet worden uitgepast nog niet breed is opgepikt. Zodra er meer nieuws is, lees je dat uiteraard hier!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.