De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Bizar: iPhone overleeft valtest van 4267 meter (video)

Piet-Jan Lentjes
4 mei 2023, 9:05
2 min leestijd
Bizar: iPhone overleeft valtest van 4267 meter (video)

Vaak wordt met een valtest de stevigheid van een iPhone getest. Maar een val van zo’n 4 kilometer heeft een iPhone niet eerder overleeft.

Lees verder na de advertentie.

iPhone overleeft valtest van 4267 meter

Doorgaans wordt bij een valtest de iPhone een meter (soms iets meer) boven de grond losgelaten. Daarnaast komt het nog wel eens voor dat de iPhone hoog in de lucht gegooid wordt, voordat het toestel met een flinke tik op de grond terechtkomt.

Maar een parachutespringer maakte het wel heel bont. Net toen hij met zijn parachute uit het vliegtuig was gesprongen, wist zijn iPhone uit zijn broekzak te glippen. Vervolgens maakte de iPhone een vrije val van omgerekend 4267 meter. Een valtest die de iPhone zeker niet zonder kleerscheuren zou overleven. Of toch wel?

@capt_rumcoffee

When your phone falls out of your pocket at 14,000 feet #fail #screammovie

♬ original sound –

Als je de video bekijkt, zie je dat ze de iPhone na de sprong terug hebben gevonden. Toegegeven: het toestel had wel een hoesje, maar de iPhone heeft verder niets overgehouden aan de enorme valtest. Daarnaast is de iPhone terechtgekomen in de modder, wat ook zijn overlevingskans flink heeft verhoogd.

Dit is overigens niet de eerste keer dat een iPhone een parachutesprong (zonder parachute) overleeft. Ook op Instagram verschijnen zo nu en dan video’s van iPhones die hoog in de lucht uit de broekzak glippen. Maar nog nooit had een iPhone zo’n hoge valtest met parachutespringen doorstaan.

Na deze valtest van de iPhone kunnen we dus kort zijn: zorg dat je altijd een stevig hoesje om je iPhone doet. Probeer dan om een hoesje te kiezen met opstaande randen bij de camera, zodat ook dat gedeelte van je iPhone goed beschermd is.

iphone valtest

Nou zal het niet snel gebeuren dat jij tijdens het parachutespringen je iPhone verliest, maar je iPhone kan nog wel eens op de onhandigste momenten uit je broekzak of je handen glippen. Komt hij dan ongelukkig terecht op de stoep, dan heb je grote kans dat je iPhone zonder een hoesje een flinke tik oploopt.

Lees meer: dit zijn de beste iPhone 14-hoesjes (volgens ons)

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu