Onderzoek: Zoveel ben je kwijt als je ieder jaar van iPhone wisselt

Michel van 't Klaphek
15 juni 2019, 10:36
2 min leestijd
Onderzoek: Zoveel ben je kwijt als je ieder jaar van iPhone wisselt

Haal jij iedere september de nieuwste iPhone in huis? Dan moet je flink in de buidel tasten. Een nieuw onderzoek heeft uitgerekend hoeveel het kost om ieder jaar te upgraden en de totale kosten zijn niet mis.

Onderzoek: Jaarlijkse iPhone-upgrade kost bijna 100,000 euro

De meeste mensen doen zo’n 2,5 jaar met hun smartphone. Sommigen willen echter altijd het nieuwste van het nieuwste en upgraden ieder jaar. Voor Apple-liefhebbers betekent dit dat ze in september of oktober hun oude model inwisselen voor de nieuwste iPhone.

Decluttr, een Amerikaanse verkoper van refurbished iPhones, heeft uitgerekend hoeveel het kost om ieder jaar van iPhone te wisselen. Hierbij wordt het rekenvoorbeeld van een 18-jarige gebruikt die ieder jaar de nieuwste iPhone aanschaft. Dit blijft diegene doen tot 81-jarige leeftijd.

Wie jaarlijks de nieuwste iPhone aanschaft is in zijn of haar leven maar liefst ruim 40,000 euro kwijt. Wanneer je hier ook de gemiddelde kosten van een (Amerikaans) abonnement bij optelt kom je uit op het gigantische bedrag van 91,000 euro (103,000 dollar).

Decluttr heeft gerekend met een gemiddelde iPhone-prijs van 758 euro. Volgens de refurbished-aanbieder verhoogt Apple de prijzen jaarlijks met zo’n 80 euro. De 18-jarige uit het rekenvoorbeeld betaalt als bejaarde dan ook meer dan 6300 euro voor de nieuwste iPhone.

Ook interessant: iPhone verkopen of inruilen: zo krijg je de beste prijs

Apple: Van iPhones naar apps

Decluttr is een Amerikaans bedrijf en de prijzen in dollars zijn dus niet direct te vertalen naar de Nederlandse iPhone-prijzen, omdat wij bijvoorbeeld nog te maken hebben met bijkomende belastingen. Ook worden er enkele forse aannames gedaan, zoals het feit dat je ieder de duurste nieuwe iPhone koopt.

Verder wordt er vanuit gegaan dat Apple de prijzen ieder jaar blijft verhogen. Of dat gebeurt is nog maar de vraag. Afgelopen januari gaf het bedrijf bijvoorbeeld een omzetwaarschuwing af vanwege de dalende telefoonverkoop. Het bedrijf uit Cupertino richt zich in de toekomst daarom meer op diensten, in plaats van enkel hardware.

→ Lees verder over hoe Apple omgaat met de teruglopende iPhone-verkoop

Via: 9to5Mac
Bron: Decluttr
Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's