iPhone uitkomst voor oogartsen
Redactie

Vandaag zijn de uitslagen van het onderzoek Nonmydriatic Digital Ocular Fundus Photography bekend geworden. Er zijn versassende resultaten aan het licht gekomen. Een medische diagnose is beter te stellen via het scherm op een iPhone 3G dan de computerschermen die daarvoor bestemd zijn in ziekenhuizen.

Onderzoek

Het onderzoek is zeer uitgebreid en betrouwbaar te noemen. Twee oogartsen hebben afzonderlijk 100 netvliesfoto’s bekeken op een computerscherm in het ziekenhuis en op het beeldscherm van een iPhone 3G. De uitslag is indrukwekkend: beide oogartsen kwamen zonder twijfel tot de conclusie dat er via het iPhone-beeldscherm een veel betere diagnose te stellen was.

Ondanks de commotie rondom de blijkbaar achtergebleven kwaliteit van de beeldschermen in ziekenhuizen, is dit niet de eerste keer dat een onderzoek de iPhone als beste uit de tests laat rollen. Uit een recent onderzoek in Pittsburg werd ook duidelijk dat de iPhone beter functioneert dan de ziekenhuis-computers.

En nu?

Nu het duidelijk mag zijn dat de iPhone misschien toch wel een handig instrument is in de zorg zal de volgende stap worden om artsen langzamerhand scans te laten ontvangen via de iPhone.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.