Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Verkoopstop op iPhone Typo toetsenbord door Blackberry

Wouter Nijsen
30 maart 2014, 9:56
2 min leestijd
Verkoopstop op iPhone Typo toetsenbord door Blackberry

Veel iPhone-gebruikers vinden het geïntegreerde touchscreen-toetsenbord maar niets. Daarvoor bood het Typo-toetsenbord een goede oplossing. Na dit weekend mag het accessoire echter niet meer verkocht worden, door een rechtszaak die in januari werd aangespannen door telefoonfabrikant BlackBerry.

Lees verder na de advertentie.

iPhone Typo

BlackBerry was boos op de makers van Typo, omdat het ding inbreuk maakte op patenten van het bedrijf, zo luidde de claim. De keyboardcase, die je om je toestel kon wikkelen zodat je ermee kon typen, leek volgens Blackberry op veel vlakken verdacht veel op het toetsenbord van de bekende Blackberry-toestellen.

De Amerikaanse districtsrechter William Orrick uit San Francisco was het daar mee eens. Blackberry won de rechtszaak en derhalve wordt het accessoire uit de winkelrekken gehaald. Daarover bericht Recode. Typo Products, de maker achter het iPhone-hoesje, kan nog altijd actie ondernemen tegen de uitspraak, maar vooralsnog is daar geen sprake van.

iPhone Typo lijkt te veel op Blackberry

iPhone Typo

Het gaat namelijk om een ‘voorlopige voorziening’ die nog bevestigd moet worden door een vonnis van de rechter. De Typo gaf niet alleen een extra toetsenbord, maar bood vanwege de cover ook extra bescherming. Het hoesje paste echter enkel op de laatste modellen van Apple, de iPhone 5 en iPhone 5s.

De rechter is van mening dat Typo Products te veel heeft afgekeken van Blackberry’s technologie en ontwerp. Waarschijnlijk spande de telefoonfabrikant een rechtszaak aan omdat ze de patenten graag willen behouden. Dat duidt wellicht op het feit dat aankomende Blackberry-toestellen ook zullen worden uitgerust met een dergelijk toetsenbord.

iPhone Typo kopen

De Typo-keyboardcase werd door de bekende televisiester Ryan Seacrest op de markt gebracht. Via een bluetooth-verbinding maakt het ding verbinding met je iPhone. Sinds maart was het toetsenbord te koop voor honderd dollar. Wie haast maakt kan de Typo nog in huis halen. Deze week wordt het ding officieel uit de winkels gehaald.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu