‘Toekomstige iPhone krijgt gebogen scherm dat je zonder aanraking bedient’

Lars Paijmans
4 april 2018, 14:30
2 min leestijd
‘Toekomstige iPhone krijgt gebogen scherm dat je zonder aanraking bedient’

Met de iPhone X zette Apple een nieuwe standaard, maar wat wordt de volgende grote stap voor de smartphone? Daar komen we vandaag voor het eerst meer over te weten.

Bloomberg komt met een nieuw verhaal dat kijkt naar de iPhone van de toekomst. Apple zou onderzoek doen naar een aantal functies die de smartphone naar een hoger niveau moeten tillen. Omdat Bloomberg doorgaans één van de meest betrouwbare bronnen is als het op dit soort iPhone-geruchten aankomt, is het aannemelijk dat Apple hier daadwerkelijk mee bezig is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X touchless controls

iPhone Touchless controls

Dat begint al bij de manier waarop je deze iPhone bedient. Apple werkt aan zogenaamde ‘touchless controls’, bediening zonder contact te maken met het toestel. Door de afstand tussen een vingertop en het scherm te meten, kun je een iPhone bedienen zonder het display aan te raken. Je beweegt simpelweg je vinger in de buurt van het scherm om iOS te bedienen.

Samsung en Google hebben in het verleden iets soortgelijks geprobeerd met Air Gestures en Project Soli, maar deze technieken hadden altijd een bewegingssensor nodig die aan de buitenkant van het toestel zichtbaar was. Apple zou alle benodigde technologie in het display willen verwerken.

Een volledig gebogen display

Naast deze nieuwe manier om iOS te bedienen zou Apple ook het scherm willen aanpakken. Hiervoor onderzoekt het bedrijf een gebogen display dat van boven naar beneden volledig om de hoeken heenbuigt, een verschil met de Galaxy-smartphones van Samsung die alleen aan de linker- en rechterkant een gebogen display hebben.

Volgens Gurman duurt het nog minstens twee jaar tot deze twee projecten terug te zien zijn in een iPhone. Tegen die tijd is de iPhone X en het bijbehorende design ook alweer wat jaren oud en zou het mooi op tijd zijn voor een volgende evolutie van de iPhone.

Voordat dit zover is verschijnen er dit najaar eerst drie nieuwe 2018 iPhones die eruitzien als de X. Twee daarvan zullen ook een oled-display krijgen, waarvan de iPhone X Plus een groter 6,5 inch-scherm krijgt. Daarnaast verschijnt er een goedkopere iPhone met een lcd-display met een soortgelijk design als de X.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen