Placeholder
Redactie

<br />

Volgens een onderzoek van Multiscope wordt er wekelijks door circa 850.000 Nederlanders gesurft op het mobiele internet. De voorhoede hiervan, met een aandeel van 19%, bezoekt het mobiele internet dagelijks.

De Apple iPhone behoort tot de top 3 van meest gebruikte telefoons met mobiel internet. Het multiscope onderzoek toont aan dat van de mobiele voorhoede circa 11% een Apple iPhone gebruikt.

<p><br></p>

Een simpele rekensom leert ons dat volgens Multicope een kleine 18.000 iPhone gebruikers dagelijks over het mobiele web surfen. Hiermee eindigt de iPhone op de derde plaats, Nokia neemt de eerste positie in gevolgd door HTC.

 

Onderzoek Open Mobiel Internet Nederland

Een onderzoek van Open Mobiel Internet leerde ons in juni reeds dat circa 1.6 miljoen Nederlandse gebruikers maandelijks het mobiele internet bezoeken. De Apple iPhone en Nokia n95 werden in dit onderzoek genoemd als mobiele aanjagers.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Sander

  In verhouding presteert de iPhone waarschijnlijk het best, het is een van de meest gebruikersvriendelijke telefoons om mee te internetten. Kan iemand dit bevestigen?

 • Hallo Sander,

  Ik kan dit bevestigen.
  Heb zelf een iphone 3G 16G en zo wel op mijn netwerk als op de 3G verbinding.Ben zeek tevreden met mijn iphone

  Groeten John

 • Chamaro

  Ik kan dit ook bevestigen! Heb nog geen andere mobiel gevonden waar het zo fijn op internetten is… op de flash en java etc na… iPhone is top om mee te internettten! Absolute nummer 1 als je het mij vraagt

 • Harold

  Ik had voorheen een HTC TyTN. Met Opera Mini ging het allemaal wel aardig. Een beetje prutsen bij het invoeren van forms e.d. Nu heb ik de iPhone, en dat is echt geweldig. Ik zit veel in de trein dus heb ik mooi de kans om te internetten.

 • patrickx

  vanuit Belgie waait dezelfde wind ,geen enkele van mijn voorgangers konden tippen aan het gebruiksvomfort van onze Iphone die als bewijs hiervan word geleverd zonder handleiding!
  Ps. Je kan ze wel online vinden.