Oppassen: een oude iPhone toegangscode blijft 72 uur geldig

3 oktober 2023, 13:45
1 min leestijd
Oppassen: een oude iPhone toegangscode blijft 72 uur geldig

Heb je de toegangscode van je iPhone net veranderd? Dan moet je even oppassen. Je oude toegangscode blijft namelijk nog 72 uur geldig!

Lees verder na de advertentie.

Oude toegangscode blijft 72 uur geldig op iPhone

Het is verstandig om zo nu en dan de toegangscode van je iPhone te veranderen. Met Face ID heb je er daarna geen omkijken meer naar. Maar wanneer iemand je code weet kunnen ze altijd je iPhone ontgrendelen, zelfs als je net de code hebt veranderd.

iphone toegangscode

In iOS 17 zit nu namelijk een functie waarmee je tot 72 uur na het veranderen van je toegangscode op je iPhone nog kunt inloggen met de oude code. Dat heeft Apple gedaan omdat door het gebruik van Face ID de nieuwe code nogal snel vergeten wordt.

Toch zit hier ook een nadeel aan. Heb je de code aangepast omdat iemand anders je iPhone ongewenst kon ontgrendelen? Dan kan die tot 72 uur na de aanpassing nog steeds in je iPhone.

Oude toegangscode verwijderen

Om te voorkomen dat iemand je oude toegangscode nog 72 uur kan gebruiken, moet je de oude verwijderen. Volg daarvoor de onderstaande stappen.

Oude toegangscode van iPhone verwijderen

  1. Open de ‘Instellingen’;

  2. Tik vervolgens op ‘Face ID en toegangscode’;

  3. Vul de huidige toegangscode in en scrol naar beneden;

  4. Tik aansluitend op ‘Verwijder vorige toegangscode nu’.

Oude toegangscode gebruiken

Overigens krijg je niet meteen de optie om de oude code te gebruiken wanneer je de iPhone wilt ontgrendelen. Pas na tien keer de foute code invullen krijg je de optie om de oude toegangscode te gebruiken. Je krijgt dan eerst een scherm met ‘iPhone niet beschikbaar’ te zien. Daar tik je onderaan op ‘Toegangscode vergeten?’. Vervolgens kies je voor ‘Voer vorige toegangscode in’ en vul je jouw oude code in.

Meer over iOS 17

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu