Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

iPhone terug in de toptien van Marktplaats

Redactie
29 december 2011, 11:26
1 min leestijd

De site voor nieuwe en 2e hands spullen Marktplaats.nl maakt donderdag bekend dat de iPhone de derde plek krijgt in haar top 10 van zoekopdrachten. Vorig jaar viel de iPhone nog buiten de gehele top 10, een interessante ontwikkeling.

Vorig jaar was de BlackBerry van RIM zeer populair op marktplaats, terwijl de iPhone toen helemaal niet in de top 10 voorkwam. BlackBerry is gezakt naar nummer zes dit jaar.

Lees verder na de advertentie.

De iPhone heeft haar populariteit te danken aan de problemen die met concurrent RIM (BlackBerry) dit jaar geweest zijn. Ook het overlijden van Steve Jobs heeft de iPhone veel in het nieuws gebracht.

Goedkoper

De iPhone-abonnementen zijn er niet goedkoper op geworden. Je betaald een los bedrag voor het toestel en een abonnement voor twee jaar van gemiddeld zo’n 45 euro.

Er zijn een hoop consumenten op jacht gegaan naar een ‘losse’ iPhone op marktplaats. Zo ontlopen ze een abonnement wat hier aan vast zit. Behalve de iPhone 4S en de 4, doet ook de iPhone 3GS het goed op marktplaats. De goedkoopste iPhone met ondersteuning van Apple, maar een iPhone is een iPhone.

Zoekopdrachten

De zoekterm ‘gratis’ blijft op nummer één, net als de voorgaande jaren. Alleen  al naar dit zoekwoord werd al 6% meer gezocht dan de voorgaande jaren. Zoekopdrachten naar auto’s bleven ook onverminderd hoog, specifiek word er dan gezocht naar auto’s met automaat.

Op marktplaats worden er per dag 300.000 advertenties geplaatst. De grootste concurrentie ligt voor de iPhone op marktplaats bij de auto’s en interieur styling.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's