iPhone technici van Apple naar Facebook voor ontwikkeling smartphone

Redactie
29 mei 2012, 7:33
1 min leestijd
iPhone technici van Apple naar Facebook voor ontwikkeling smartphone

Facebook zou volgens de geruchten plannen hebben om een eigen smartphone op de markt te brengen. Volgens het weblog Bits van de New York Times zouden om die reden iPhone technici van Apple naar Facebook gaan.

Lees verder na de advertentie.

Kennis voor ontwikkeling smartphone

Eerder heeft Facebook ook al plannen gehad om een eigen smartphone op de markt te brengen, maar die pogingen zijn wegens een gebrek aan kennis binnen het bedrijf voortijdig gestrand. Met de komst van het personeel, dat eerder heeft meegewerkt aan de iPhone moet het bedrijf nu wel in staat zijn een telefoon op de markt te brengen. Recruiters zouden de technici van Apple benaderd hebben om een Facebook smartphone te ontwikkelen.

Mobiele markt

Volgens het weblog Bits onderneemt Facebook een nieuwe poging om een telefoon te ontwikkelen, omdat het bedrijf op de mobiele markt geen rol zou spelen. Overigens wordt de optie door hetzelfde weblog opengehouden, dat Facebook een overname zou kunnen doen van een bestaand bedrijf. Door de gang naar de beurs heeft het bedrijf namelijk voldoende vermogen om een bedrijf als RIM of HTC over te nemen. Onder het merk HTC is al wel eerder een telefoon uitgegeven met een zogenoemde Facebook knop.

Categorie: Geruchten
Thema: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen