Zo moeilijk was het om de eerste iPhone te repareren

Lars Paijmans
11 januari 2017, 12:29
1 min leestijd
Zo moeilijk was het om de eerste iPhone te repareren

Al tien jaar haalt iFixit iedere iPhone tot het laatste schroefje uit elkaar. Vandaag blikken ze terug op 10 jaar iPhone, en hoe het repareren ervan veranderd is.

Lees verder na de advertentie.

iPhone teardowns bewijzen betere repareerbaarheid

iFixit zet de 15 iPhone teardowns op een rij die ze door de jaren heen uitgevoerd hebben. Het opvallende hierbij is dat de iMacs en MacBooks steeds lastiger werden om eigenhandig te repareren, terwijl de iPhone het er juist steeds beter vanaf bracht.

Lees ook: De iPhone bestaat 10 jaar! Zo verhoudt de eerste iPhone zich tot de iPhone 7 Plus

iPhone teardowns

Eerste iPhone (2007)

iPhone teardowns

iPhone 7 (2016)

“iPhones zijn steeds groter, breder en dunner geworden, maar ook beter te repareren”, aldus iFixit. Dit zie je goed als je naar de repairability-score kijkt onderaan iedere teardown. De eerste iPhone kreeg destijds terecht een teleurstellende 2 uit 10. Zo moest je de achterkant breken om de iPhone open te krijgen en zat de batterij gesoldeerd.

Een jaar later maakte de iPhone 3G gelukkig al veel goeden kreeg het toestel een 7 van iFixit. Sindsdien is de iPhone altijd rond de 6 en de 7 blijven hangen als het op repairability aankomt. Ook de iPhone 7 kreeg eind vorig jaar nog een keurige zeven.

iPhones veranderen, ook aan de binnenkant

Hoewel iFixit zich duidelijk focust op het repareren van iPhones, is de terugblik vooral vermakelijk om naar te kijken. De teardowns laten namelijk precies zien hoe iedere iPhone in elkaar zit en hoe het design niet alleen aan het uiterlijk, maar vooral ook aan de binnenkant enorme veranderingen doormaakte. In dit artikel hebben we de eerste iPhone teardown naast die van de iPhone 7 gelegd, maar voor de volledige lijst met zorgvuldig uit elkaar gehaalde iPhones, raden we aan om de roundup van iFixit te bekijken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iFixit
Categorie: Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen