6 iPhone accessoires die je als sporter moet hebben
Rutger Otto

Apple zet tegenwoordig flink in op gezondheid en fitness, maar je hoeft niet op de iPhone 6 of de komst van iOS 8 te wachten om actief bezig te zijn met je iPhone. Er zijn wel enkele iPhone sport accessoires die het sporten met je iPhone nog gemakkelijker, toffer en comfortabeler maken. Wij zetten er zes op een rij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone armband

Ga je hardlopen, hou je dan je iPhone in de hand? Op korte afstanden is dat misschien te doen, maar ga je langere afstanden afleggen, dan krijg je toch wat kramp in de handen. Een oplossing is een iPhone armband. Deze band maak je vast aan je boven- of onderarm. De iPhone gaat in de band en blijft ten alle tijden te gebruiken. Zo heb je je handen vrij, maar draag je toch gemakkelijk een iPhone mee. De banden zijn er in alle vormen en maten: van huismerken tot grote merken als Nike en Belkin.

Oordopjes of koptelefoon voor muziek

iphone sport accessoiresJe hebt misschien al eens gemerkt tijdens het sporten dat de standaard hoofdtelefoon van Apple niet geweldig is, omdat ze gemakkelijk uit je oren vallen. Gelukkig zijn er andere soorten oordopjes en koptelefoons voor tijdens het sporten die wel blijven zitten. De beste keuze is misschien wel een hoofdtelefoon met oorclips zoals de Sennheiser OMX 185. Deze zitten om je oren heen en blijven daardoor goed zitten. Een andere oplossing is lopen met een koptelefoon, al is dat in de zomer misschien iets te warm aan het hoofd.

Hartslagmeter

Als sporter kun je met een hartslagmeter checken hoe intens je kan trainen zonder blessures te krijgen, maar wel met grenzen opzoeken. De hartslagmeter registreert je hartslag, maar je kunt er ook mee aflezen hoeveel energie je hebt verbruikt en wat je persoonlijke limiet is. Met zo’n meter bereik je het beste fysieke resultaat zonder dat je helemaal gesloopt bent na een sportsessie. Ook deze meters zijn er in verschillende soorten en maten: van goedkope varianten die alleen je hartslag meten, tot duurdere varianten met meer functies. Met de Polar H7 zit je in elk geval goed. De meeste hartslagmeters werken in combinatie met sport-apps als Endomondo of de Nike+ Running app.

→ Benieuwd naar de 5 beste hardloop apps? Check ons overzicht.

Fitnessbandjes

FitBit FlexVerschillende fabrikanten hebben fitnessbandjes op de markt gebracht, zoals de Fitbit Flex, de Fuelband en de Jawbone Up. Dit bandje draag je de hele dag om je pols, waarna je op je iPhone kunt bekijken hoe actief je bent. Ze houden stappen bij en sommige van deze fitnessbands registreren zelfs hoe je slaapt. Uiteindelijk moeten ze dragers helpen actiever te worden en meer plezier te beleven aan bewegen.

Quad Lock

iphone sport accessoires Ga je niet hardlopen, maar fietsen, dan is Quad Lock handig voor jou. Dit opzetstuk bevestig je aan je stuur en houdt je iPhone vast. Er zijn meerdere van dit soort stukken, maar Quad Lock is lekker simpel te bevestigen, sterk en licht. Tijdens het fietsen kun je beide handen aan het stuur houden, terwijl je de route of training op je stuur kan checken.

GoPro

Ben je meer van de extreme sports, dan is een GoPro-camera voor jou perfect. Op YouTube staan de meest gave filmpjes van mensen die van een berg fietsen, motorcrossen of grote sprongen wagen tijdens het freerunnen door de stad. Een GoPro bevestig je bijvoorbeeld aan je helm, zodat iedereen kan zien wat jij ziet. Met de iPhone-app kun je de video meteen bekijken, aanpassen en delen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.