Nieuwe iOS 11-bèta laat geschikte iPhones sneller draadloos opladen

Rutger Otto
14 november 2017, 9:08
2 min leestijd
Nieuwe iOS 11-bèta laat geschikte iPhones sneller draadloos opladen

Apple beloofde dat sneller draadloos opladen met een update van iOS 11 zou worden toegevoegd. Het lijkt met iOS 11.2 inderdaad te gebeuren.

Lees verder na de advertentie.

iPhone sneller draadloos opladen

Hierover schrijft MacRumors, dat een tip kreeg van accessoiremaker RAVpower. De derde versie van de iOS 11.2-bèta is inmiddels beschikbaar voor testpubliek en ontwikkelaars. Met de versie zouden mensen met een geschikte iPhone hun toestel sneller kunnen opladen via een draadloze lader. Het gaat om de iPhone 8, 8 Plus en de iPhone X.

Met de huidige versie van iOS 11 kunnen mensen hun telefoon opladen met 5 Watt via Qi-laders. Ook oplaadpads die een hogere snelheid beloven, moeten zich aan dat limiet houden. Maar met de update staat Apple toe dat iPhones een oplaadsnelheid van 7,5 Watt ondersteunen. Daarmee laden de toestellen iets sneller op dan voorheen, en toch kan het nog sneller. De huidige Qi-standaard voor draadloos laden staat toe dat apparaten tot 15 Watt kunnen gebruiken.

Meer duidelijkheid over wifi en bluetooth

De derde bèta van iOS 11.2 verschaft ook meer duidelijkheid over de vernieuwde bluetooth- en wifi-knoppen in het Bedieningspaneel. Gebruikers krijgen na het in- of uitschakelen een popup te zien die uitlegt wat de knoppen precies doen. Sinds iOS 11 werken ze namelijk net iets anders dan voorheen, wat zorgde voor verwarring.

Schakel je wifi of bluetooth uit via het Bedieningspaneel, dan worden de chips niet compleet uitgeschakeld. De iPhone maakt slechts tijdelijk geen verbinding meer met draadloze netwerken in de buurt. Dat duurt tot de volgende dag of tot je ergens anders heen gaat waar de iPhone wel weer automatisch verbindt.

Lees ook: Het iOS 11 Bedieningspaneel zet wifi en bluetooth niet volledig uit

Handmatig uitschakelen

“Het huidige wifi-netwerk en netwerken in de buurt zullen uitgeschakeld worden tot morgen”, meldt de popup. “Wifi blijft ingeschakeld voor AirDrop, de persoonlijke hotspot en locatiebepaling.” Voor bluetooth geldt ongeveer hetzelfde, die technologie blijft aan staan voor de Apple Watch, Apple Pencil, persoonlijke hotspot en Handoff.

Het is nog steeds mogelijk om wifi en bluetooth helemaal uit te zetten. Daarvoor ga je naar de Instellingen-app en schakel je ze handmatig uit via de wifi- en bluetooth-vensters. Wanneer iOS 11.2 officieel verschijnt, is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: MacRumors
Categorie: iOS
Thema: iOS 11
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen