iPhone sms-hack uitgelicht
Redactie

Charlie Miller en Collin Mulliner hebben gisteren hun ontdekking, de iPhone ‘sms-hack’, getoond aan de wereld. De twee beveiligingsdeskundigen hebben deze hack al eerder aan Apple gemeld, maar daar reageerde het bedrijf niet op. Om toch aandacht te vragen voor de fout in de iPhone, hebben de twee besloten de hack naar buiten te brengen.

Hun presentatie, die gehouden werd op ‘the Black Hat conference’ in Las Vegas, is in een aantal punten samen te vatten:

  • De hack is niet alleen gevaarlijk voor de iPhone, want andere telefoons met bijvoorbeeld Windows Mobile en Android zijn ook in gevaar.
  • Mensen met een iPhone lopen niet onmiddellijk gevaar, want het ontwikkelen van de software gaat criminelen minimaal 2 weken kosten.
  • De hack is te activeren via één smsje met minimaal één teken erin. Dit tekentje is waarschijnlijk een vierkantje.
  • Wanneer een iPhone dit teken ontvangt, loopt de telefoon vast. Het is nu de zaak aan de iPhone-gebruiker om de telefoon zo snel mogelijk uit te schakelen, want anders is het te laat.
  • De hack kan de telefoon helemaal over nemen, zonder dat de gebruiker het ziet. De hacker kan de camera, de telefoon, de sms-functie en de internet-functie overnemen. Hierdoor kan de hacker bijvoorbeeld bellen met een 0900-nummer of de hack verder verspreiden door middel van smsjes.
  • Miller en Mulliner hopen en verwachten dat Apple snel met een update komt, waardoor deze hack geblokkeerd wordt.

Wij iPhone-gebruikers zijn dus nog niet onmiddellijk in gevaar, maar dat zou over 2 weken dus wel zo kunnen zijn. Als je dus een smsje ontvangt met een vierkantje erin, schakel dan meteen je telefoon uit door middel van de home- en hold-knop.

Bron: Mashable

Tip: SMS je veel? Bespaar dan veel kosten met de iPhone Ping applicatie.

  • Spotlights:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.