iPhone SE vooral aantrekkelijk voor nieuwe klanten en Android-gebruikers

Redactie
30 maart 2016, 9:44
2 min leestijd
iPhone SE vooral aantrekkelijk voor nieuwe klanten en Android-gebruikers

De iPhone SE werd vorige week aangekondigd, maar trekt nu al een grote groep kopers. Verrassend genoeg zijn er veel Android-gebruikers die overstappen naar de kleine iPhone. 

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE-verkoopcijfers

Marktonderzoekbureau Slice Intelligence concludeert dit op basis van de eerste iPhone SE-verkoopcijfers. De telefoon trekt nu al zelfs meer Android-gebruikers dan de iPhone 6S. Circa zestien procent van alle kopers stapt over van Googles Android, in tegenstelling tot tien procent bij de iPhone 6S. In het openingsweekend lagen de iPhone SE-verkopen echter 94 procent lager dan bij de iPhone 6S.

iPhone SE-verkoopcijfers

Slechts 35 procent van alle mensen die een iPhone SE online koopt, heeft in de afgelopen twee jaar eerder een iPhone gekocht. Bij de iPhone 6S lag dit aantal met 49 procent een stuk hoger, terwijl terwijl Apple veel meer aandacht aan de lancering van zijn vlaggenschip heeft besteed. Ook is de iPhone SE minder vernieuwend dan eerdere toestellen.

Waarom is de iPhone SE dan zo populair onder Android-gebruikers? Ten eerste vergroot het toestel de biodiversiteit onder de iPhones. Met de SE krijg je een up-to-date-toestel met een klein schermformaat, dat in vergelijking met de iPhone 6S ook een stuk goedkoper is. Ook zijn er maar weinig alternatieven voor Android-gebruikers die een klein toestel met goede specs zoeken. De Sony Xperia Z5 Compact komt het meest in de buurt, maar beschikt nog altijd over een 4,6 inch-display. Android-smartphones die wel over een 4 inch-scherm beschikken, vallen vaak in de budgetklasse, waar vaak flink wordt ingeleverd op specs. Kortom, voor veel Android-gebruikers met de genoemde eisen is de iPhone SE een aantrekkelijk alternatief.

iPhone SE bestellen in Nederland

Of de iPhone SE in Nederland ook Android-gebruikers weet over te halen, moet nog blijken. De smartphone ligt hier vanaf 5 april in de winkel, in de kleuren spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Het 16GB-toestel kost 489 euro en 64GB-versie is voor 589 euro verkrijgbaar. Sinds gisteren zijn de toestellen al te reserveren in Nederland en België. Check ook de beste iPhone SE aanbiedingen van dit moment.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu