Phil Schiller bevestigt: SE betekent Special Edition

Redactie
22 maart 2016, 10:13
2 min leestijd
Phil Schiller bevestigt: SE betekent Special Edition

Apple heeft gisteravond de iPhone SE aangekondigd. Het is de eerste iPhone die qua naam niet past in in de reeks van opvolgende cijfers zoals we gewend zijn van Apple. Waar staat SE dan wel voor?

SE staat voor Special Editon

Velen hadden het al verwacht, maar SE staat inderdaad voor Special Edition. Dat bevestigt Phil Schiller, de senior vice president van Apples marketingafdeling. Op Twitter ging men al los met verschillende andere opties zoals ‘Super Encrypted’ met het oog op Apples huidige strijd met de FBI, ‘Second Edition’ met een knipoog naar de Windows 98 SE, of ‘Senseless Edition’, aangezien veel mensen van mening zijn dat Apple zichzelf er wel heel gemakkelijk vanaf heeft gemaakt deze keer.

iphone se special edition

De iPhone SE lijkt namelijk haast een kopie van de iPhone 5S. Zo beschikt de 4 inch-smartphone over nagenoeg dezelfde combinatie van metaal en glas, met afgeronde hoeken. De grootste veranderingen zijn opgetreden in de hardware. Apple heeft ervoor gekozen de kleinere iPhone te voorzien van een A9- en M9-chipset, nfc, een 12 megapixel-camera en de laatste iOS-versie, iOS 9.3, die ook gisteravond werd gepresenteerd.

De iPhone SE beschikt niet over de nieuwe 3D Touch-feature die bij de iPhone 6S werd geïntroduceerd. Wel kun je met de camera zogeheten Live Foto’s, bewegende gifjes met geluid, maken. De iPhone SE is vanaf 29 maart te pre-orderen in de Benelux en kost 489 euro voor de 16GB-versie. Het model met 64GB kost 589 euro.

Andere Apple SE-producten

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple een SE-versie uitbrengt van een product. De laatste keer is echter al weer enige tijd geleden. In 2009 verscheen een wel heel erg kleine iPod Shuffle. De iPod Shuffle Special Edition was een uitvoering zonder knoppen, verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze en groen en met 4GB opslag. De eerste SE-uitvoering van een Apple-product verscheen in 1987. Het ging om de Macintosh SE, en hier stonden de letters voor System Expansion.

Hetzelfde schermformaat en looks als de iPhone SE, maar dan voor een betere prijs? De iPhone 5S is al te bestellen vanaf 20 euro per maand.

Apple iPhone 5S

Apple iPhone 5S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 229,-

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 109,-

Refurbished

Ga je liever voor een ander design, een groter scherm en de beste specs, dan is de iPhone 6S verkrijgbaar vanaf 36 euro per maand.

Apple iPhone 6S

Apple iPhone 6S prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 303,95

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 99,-

Refurbished
Bron: MrCippy
Categorie: Devices
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen