‘iPhone SE wijkt qua ontwerp niet af van iPhone 5S’

Rutger Otto
10 maart 2016, 8:58
2 min leestijd
‘iPhone SE wijkt qua ontwerp niet af van iPhone 5S’

Volgens geruchten zijn we twee weken verwijderd van de iPhone SE-aankondiging. Toch weten we nog niet precies hoe hij eruit gaat zien, maar nieuwe renders voor cases geven een indruk.

Lees verder na de advertentie.

4-inch iPhone

Het is één van de meest interessante releases van Apple dit jaar, áls het bedrijf de iPhone SE tenminste aankondigt. Hardnekkige geruchten denken dat dat deze maand daadwerkelijk gaat gebeuren. Over twee weken zou Apple een speciaal evenement houden voor het nieuwe 4-inch toestel, evenals voor een nieuwe iPad en Watch-accessoires. Maar Apple heeft zijn uitnodigingen nog niet verzonden.

De iPhone SE zou het eerste 4-inch model van Apple worden sinds de iPhone 5S. Na dat toestel werden de iPhone 6 en iPhone 6 Plus een stukje inch groter. Het reguliere model meet nu 4,7-inch, het Plus-model 5,5-inch. Niet iedereen vindt groter echter beter, daarom zou Apple met de iPhone SE komen. Maar hoe die eruit ziet, weten we nog niet.

iphone se renders

iPhone SE renders

Geruchten gingen er vanuit dat het een mini-versie van de iPhone 6 zou worden, maar een nieuw bericht spreekt dat tegen. MacRumors heeft namelijk renders in handen van de bekende case-maker Spigen, die zou werken aan cases voor het nieuwe toestel. Mogelijk weet Spigen ook nog niet hoe de iPhone eruit gaat zien, maar gaat het uit van een apparaat dat grotendeels hetzelfde oogt als de iPhone 5S.

Dat blijkt uit de afbeeldingen van het bedrijf. In het ontwerp valt te zien dat de randen van het toestel recht zijn, zoals bij de iPhone 5S. Ook zijn de volumeknoppen rond en zit de aan/uit-knop bovenop het toestel. Daarnaast is er een pilvormige flitser naast de lens. Eerdere geruchten zeiden dat de lens iets uit zou steken, maar op de renders is dat niet goed te zien.

Vaak accuraat

MacRumors zegt van verschillende bronnen te weten dat de iPhone SE even groot is als de iPhone 5S. Het is onduidelijk of het scherm van de iPhone overeenkomt met die van de iPhone 6, maar dan in een kleiner formaat. De website schrijft verder dat cases vaak een accuraat beeld tonen van hoe een iPhone eruit kan komen te zien, maar nu en dan kloppen details niet. We wachten het af.

Lees meer over de iPhone SE

Bron: MacRumors
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen