‘iPhone SE kost 140 euro om te maken, is minder stevig dan 6S’

Een iPhone SE maken kost Apple omgerekend ongeveer 160 dollar (omgerekend 140 euro), zo meldt Recode. Daarmee is het toestel qua productiekosten 50 dollar goedkoper dan de iPhone 6S.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPhone SE productiekosten

Het onderzoeksbureau IHS haalde het toestel uit elkaar en kwam op een bedrag van circa 160 dollar, door de kosten per onderdeel te berekenen. De productiekosten gelden alleen voor de 16GB-versie; de 64GB kost namelijk zo’n 170 dollar, wat omgerekend ongeveer 150 euro is.
iphone se
Door het minieme verschil in productiekosten moet de 64GB-versie meer geld opleveren, aangezien de winstmarge groter is dan bij de 16GB-versie. De 16GB-versie is vanaf morgen voor 489 euro verkrijgbaar in de Apple Store, terwijl de 64GB-variant een prijskaartje van 589 euro heeft. Bij de berekening zijn alleen de kosten voor de productie en assemblage van componenten opgenomen. De winstmarge per toestel is hoogstwaarschijnlijk lager, doordat kosten voor onderzoek, marketing en transport niet is meegerekend.

Met 140 euro is de iPhone SE aanzienlijk goedkoper om te maken dan de iPhone 6S, waarvan de productiekosten ongeveer 210 dollar (185 euro) bedragen. Het verschil zit hem vooral in het 3D Touch-scherm, wat veruit het duurste onderdeel is van de iPhone 6S (Plus).

iPhone 6S robuuster dan nieuwe iPhone SE

Alhoewel de iPhone SE en iPhone 6S onderhuids vrijwel identiek zijn, is laatstgenoemde een stukje steviger. In een duurzaamheidstest van SquareTrade delft de iPhone SE duidelijk het onderspit wanneer het onder hoge druk wordt blootgesteld, in het water plonst en op het asfalt valt.

De iPhone SE bezwijkt onder 160 pond aan druk (ongeveer 11 bar), terwijl de iPhone 6S 10 pond meer aankan. Ben je niet zo zuinig met je toestel, dan is het dus handiger om een iPhone 6S te kopen. De SE houdt het nog geen minuut uit wanneer deze in het water wordt gelegd, terwijl de 6S het maar liefst dertig minuten uithoudt. De 6S Plus hield het maar 10 minuten uit.

Alle drie de toestellen overleefden de frontale val op het asfalt van 1,80 meter hoogte niet. Wanneer de toestellen echter op de zijkant vallen, blijkt dat de SE na tien keer volledig uit elkaar spat, terwijl de 6S en 6S Plus alleen cosmetische schade hebben.

Lees het laatste nieuws over Apple

iPhone SE aanbiedingen

De beste aanbiedingen voor een iPhone SE met abonnement en iPhone SE los vind je in het overzicht hieronder.

iPhone SE
6,5
Welke iPhone SE wil je?
Selecteer:
16GB
32GB
64GB
128GB
iPhone SE met abonnement
Toestel eenmalig € 0,00
€ 15,00 p/m Abo: € 9,00 p/m Toestel: € 6,00 p/m

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.