‘Apple komt in 2022 met een 4,7 inch-iPhone SE Plus’

Koen van Ekeren
26 oktober 2021, 9:15
2 min leestijd
‘Apple komt in 2022 met een 4,7 inch-iPhone SE Plus’

Het lijkt er steeds sterker op dat er in 2022 weer een nieuwe iPhone SE verschijnt. Volgens een betrouwbare analist werkt Apple aan de volgende generatie van de SE, die de naam iPhone SE Plus krijgt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE Plus 2022 komt eraan

Apple lanceerde in het voorjaar van 2020 voor het laatst een iPhone SE, en vermoedelijk komt er over een half jaar een opvolger. Analist Ross Young meldt dat de nieuwe iPhone SE 2022 hetzelfde 4,7-inch lcd-scherm heeft als de huidige versie.

Dit is in lijn met eerdere geruchten over de SE, waarin ook al werd voorspeld dat Apple vasthoudt aan het huidige design met thuisknop. Onder meer de gerenommeerde Apple-analist Ming-Chi Kuo maakte hier melding van. Hij voorspelde eerder een release van de SE in 2021, maar die bleef uit.

Opvallend is dat Young verwacht dat de iPhone SE het label ‘Plus’ krijgt, ondanks dat hij niet groter is dan zijn voorganger. Mogelijk staat ‘Plus’ voor de snellere 5G-connectiviteit, die de SE 2022 volgens Young krijgt.

Eerder gebruikt Apple ‘Plus’ bij toestellen met en groter scherm (zoals de iPhone 8 Plus), maar tegenwoordig gebruikt Apple hier het label ‘Max’ voor, zoals bij de nieuwste iPhone 13 Pro Max.

Toch geen groter scherm

Vorige week deed nog een gerucht de ronde dat de volgende iPhone SE lijkt op de iPhone XR uit 2018. Die heeft een 6,1 inch-scherm, zonder thuisknop. ‘We hebben gehoord dat de iPhone SE 3 met een 5,7 of 6,1 inch-display is verzet naar 2024’, laat Young weten. Een grotere iPhone SE lijkt dus inderdaad in de maak, maar de lancering komt op een later moment.

iPhone SE

Ross Young heeft de afgelopen tijd bewezen goed geïnformeerd te zijn als het om nieuwe Apple-producten gaat. Hij was bijvoorbeeld de eerste die melding maakte van een MacBook Pro 2021 met ProMotion-scherm. Ook met zijn voorspellingen over de iPhone 13 (Pro) en iPad mini 2021 zat hij goed.

Waarschijnlijk wordt de nieuwe iPhone SE in 2022 gelanceerd, dus je moet nog wel even geduld hebben. Geen zin om te wachten? De iPhone 13 mini is nog kleiner, en een stuk geavanceerder (maar ook duurder) dan de SE. Hieronder vind je de beste deals:

Apple iPhone 13 mini

Apple iPhone 13 mini prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 40,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 804,19

Los toestel

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE Plus
Apple iPhone SE Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen