‘Nieuwe iPhone SE wordt vandaag onthuld, verschijnt in drie kleuren’

Michel van 't Klaphek
3 april 2020, 8:38
2 min leestijd
‘Nieuwe iPhone SE wordt vandaag onthuld, verschijnt in drie kleuren’

De iPhone SE uit 2016 krijgt mogelijk vandaag eindelijk een opvolger. Het compacte model verschijnt in drie kleuren en is vanaf volgende week te bestellen. Opvallend genoeg sleutelt Apple niet aan de naam. Die blijft iPhone SE.

Lees verder na de advertentie.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Abonnement v.a.

€ 21,50 p/m

Met abo

Los nieuw v.a.

€ 329,-

Los toestel

‘iPhone SE onthulling vindt vandaag plaats’

Dat claimt het doorgaans goed ingevoerde 9to5Mac. De website sprak met een betrouwbare, maar anonieme bron. Deze persoon zegt dat Apple het nieuwe toestel simpelweg iPhone SE gaat noemen. Dit zou opvallend zijn, want tot nog toe hebben we vooral de namen iPhone SE 2 en iPhone 9 voorbij zien komen.

Het nieuwe instapmodel verschijnt volgens 9to5Mac in drie kleuropties: wit, zwart en PRODUCT(Red). Bij laatstgenoemde doneert Apple een deel van de opbrengst aan goede doelen. Daarbij zou je straks uit vijf soorten beschermhoezen kunnen kiezen: twee kunststofhoesjes (wit en zwart) en drie van leer (blauw, rood en zwart).

iphone se onthulling

Daarnaast claimt de bron dat de nieuwe iPhone SE in drie opslagcapaciteiten verschijnt: 64GB/128GB en 256GB. Jammer genoeg is 9to5Mac niet op de hoogte van de adviesprijs, maar gokt dat het instapmodel rond de 400 dollar gaat kosten. De europrijs wordt waarschijnlijk hoger, onder meer door belastingen.

Tot slot schrijft de Amerikaanse website dat de onthulling van de iPhone SE vandaag plaatsvindt. Vervolgens zou je het toestel vanaf volgende week al vooruit kunnen bestellen. Eerder vandaag plaatste Apple overigens ook al een screenprotector voor de iPhone SE op zijn webshop. Dit duidt erop dat de onthulling heel dichtbij is.

Dit (denken we al te) weten over de iPhone SE

De iPhone SE 2/iPhone 9 of simpelweg iPhone SE duikt de afgelopen maanden vrijwel dagelijks op in geruchten. Het toestel schijnt qua uiterlijk op de iPhone 8 uit 2017 te gaan lijken. Dit toestel heeft een 4,7 inch-scherm met dikke randen aan de boven- en onderkant van het display. Ook is er een fysieke homeknop aanwezig.

Aan het design wordt dus waarschijnlijk weinig gesleuteld, maar dat geldt niet voor de specificaties. De nieuwe iPhone SE zou namelijk een A13-processor krijgen. Deze chip kennen we van de drie iPhone 11-telefoons. Wil je op de hoogte blijven van de iPhone SE-release? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis iPhoned-app voor je iPhone en iPad!

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron: 9to5Mac
Categorie: Geruchten
Thema: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen