De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone SE bevat onderdelen van iPhone 5S, 6 én 6S

Rutger Otto
31 maart 2016, 10:33
2 min leestijd
iPhone SE bevat onderdelen van iPhone 5S, 6 én 6S

De iPhone SE is een mix van verschillende iPhones. De eerste teardown van het toestel is een feit en biedt een kijkje onder de motorkap van de nieuwe 4-inch iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE onderdelen

Vanaf vandaag is de iPhone SE verkrijgbaar in een handvol landen. Ook Chipworks heeft het toestel binnen en pakt de gelegenheid aan om hem open te maken. Daarmee kunnen we precies zien welke onderdelen Apple nu eigenlijk voor zijn nieuwe iPhone heeft gebruikt.

Het was al duidelijk dat de iPhone SE bestond uit onderdelen van meerdere iPhone-versies. Zo heeft de telefoon het ontwerp van een iPhone 5(S), maar de kracht van een iPhone 6S. Volgens Chipworks zijn er componenten te vinden van de iPhone 5S, 6 en 6S. Daarmee is het volgens het bedrijf ‘geen alledaagse Apple-release’.

iphone se onderdelen

Veel bekende chips

“Er zijn heel weinig nieuwe onderdelen”, zegt Chipworks. “Maar dat betekent niet dat er geen innovatie is. Het is de combinatie van alle juiste onderdelen wat een succesvol product maakt. De balans vinden tussen oud en nieuw, tegen zo’n lage prijs, is geen gemakkelijke taak.”

Apple zei al dat de iPhone SE een A9-processor zou krijgen en de teardown bevestigt dat nog eens. Ook zegt Chipworks dat de iPhone SE dezelfde 3GB LPDDR4 DRAM-module heeft als de iPhone 6S. Ook andere onderdelen komen uit de iPhone 6S, zoals de NFC-chip van het Nederlandse bedrijf NXP en de bewegingssensor.

De meeste onderdelen van de iPhone SE komen uit de iPhone 6S of de iPhone 6. Het touchscreen is echter afkomstig uit de iPhone 5S, daar zijn verder geen aanpassingen in gemaakt. Wel zijn er enkele nieuwe onderdelen, waaronder een 16GB Toshiba NAND flash-module, een nieuwe microfoon en een verbeterde antenneregelaar.

iPhone SE kopen

Een iPhone SE kopen is nu al mogelijk in Nederland en België. Vanaf 5 april is hij in de Benelux beschikbaar.

Lees meer over de iPhone SE

Bron: Chipworks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen