Zo ziet de iPhone SE eruit met een iPhone X-ontwerp

Rutger Otto
21 november 2017, 11:03
2 min leestijd
Zo ziet de iPhone SE eruit met een iPhone X-ontwerp

Apple vond de iPhone dit jaar opnieuw uit met de komst van de iPhone X. De iPhone SE, die vorig jaar uit kwam, heeft nog steeds het ontwerp van een iPhone 5S. Komt daar volgend jaar verandering in?

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE concept

Conceptmakers wachten de vernieuwing niet af en bedenken hoe de iPhone SE eruit kan zien als Apple het ontwerp van de iPhone X doorvoert. De nieuwste mockup die dit idee visualiseert komt van Concept Creator.

Op de afbeeldingen is de iPhone SE te zien met een scherm dat tot de randen van het apparaat reikt. De behuizing is niet anders dan hij al was. Dat betekent dat de telefoon met een 4-inch scherm klein blijft en nog steeds lijkt op de iPhone 5S.

Duur

De opvallende hap uit de bovenkant van het scherm, zoals op de iPhone X, is ook verwerkt in dit concept voor de nieuwe iPhone SE. Deze ‘notch’ is nodig om Face ID, de gezichtsherkenning van Apple om de telefoon te ontgrendelen, in te verwerken.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Apple voor dit design kiest voor zijn goedkoopste telefoon. Met name omdat de technologie in de iPhone X (Face ID) behoorlijk prijzig is om te ontwikkelen. Ook het oled-scherm van de iPhone X is duurder dan de lcd-displays waar Apple normaal gesproken voor kiest. De kans dat de iPhone SE een oled-display krijgt is dan ook nihil.

iPhone SE kopen

Dat de iPhone SE volgend jaar een update krijgt, lijkt logisch. Er is nog steeds een groep mensen die liever een kleine telefoon heeft. De iPhone 8 met 4,7-inch scherm is voor hen te groot. Daarnaast is een iPhone SE los kopen een stuk goedkoper, maar zijn de specificaties van het toestel prima.

De iPhone SE verscheen in 2016 en kreeg dit jaar nog een update. Dat betrof een kleine update waarin alleen de opslagruimte werd opgehoogd. De oudere 16GB- en 64GB-modellen verdwenen en daarvoor in de plaats kwamen versies met 32GB en 128GB. Wil je nu al het nieuwste iPhone-design gebruiken, dan kun je een iPhone X kopen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen