‘iPhone SE ziet er hetzelfde uit als de iPhone 5S, krijgt 12MP-camera’

Wouter Nijsen
18 maart 2016, 9:20
2 min leestijd
‘iPhone SE ziet er hetzelfde uit als de iPhone 5S, krijgt 12MP-camera’

De iPhone SE, het nieuwe 4 inch-toestel van Apple, ziet er waarschijnlijk exact hetzelfde uit als de iPhone 5S. Ook zou de telefoon voorzien zijn van een 12 megapixel-camera die 4K-video’s kan maken.

Lees verder na de advertentie.

‘Design iPhone SE identiek aan iPhone 5S’

Dat meldt het doorgaans betrouwbare 9to5Mac op basis van verschillende bronnen. Er gingen een tijdje geruchten dat de iPhone SE zou lijken op de iPhone 6, maar die blijken niet helemaal waar te zijn. Het toestel zou vrijwel identiek zijn aan de iPhone 5S, de 4 inch-iPhone die Apple in 2013 uitbracht. Dit betekent dat de telefoon een wat vierkanter design heeft, met aan de zijkant ronde volumeknoppen en een powerknop op de bovenkant. Aan de onderkant bevinden zich de hoofdtelefoonaansluiting, speaker en microfoon.

iphone 5s

Daarnaast schrijft 9to5Mac dat de iPhone SE een 12 megapixel-camera krijgt, waarmee het mogelijk is om 4K-video’s te schieten. Het toestel zou mogelijk dezelfde camera als de iPhone 6S hebben, die ook in staat is om Live Foto’s te maken. 3D Touch-ondersteuning ontbreekt echter op de iPhone SE. De smartphone wordt waarschijnlijk aangedreven door de A9-chip met M9-coprocessor. Laatstgenoemde registreert je beweging en laat je het ‘Hey Siri’-stemcommando gebruiken.

Meer over de iPhone SE

Volgens eerdere berichten verschijnt de iPhone SE in twee versies: één met 16GB opslag en een met 64GB. Daarnaast komt de telefoon waarschijnlijk beschikbaar in dezelfde kleuren als de iPhone 6S: spacegrijs, zilver, goud en roségoud. Naar verluidt kost de nieuwe iPhone 499 dollar.

Waarschijnlijk krijgen we de iPhone SE aankomende maandag (21 maart) voor het eerst te zien. Vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd vindt dan een Apple-event plaats, waar waarschijnlijk ook een kleinere iPad Pro en nieuwe Apple Watch-bandjes worden onthuld. Ook stelt Apple na de presentatie iOS 9.3, dat de schermdimmende functie Night Shift introduceert, mogelijk beschikbaar. Al onze verwachtingen lees je in de vooruitblik voor het Apple-event.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5Mac
Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone SE

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen