Nieuwe iPhone SE foto’s gelekt, presentatie 21 maart

Rutger Otto
28 februari 2016, 10:27
2 min leestijd
Nieuwe iPhone SE foto’s gelekt, presentatie 21 maart

Het wordt steeds aannemelijker dat Apple eind maart daadwerkelijk een nieuwe 4-inch iPhone toont. Zo zijn er inmiddels afbeeldingen gelekt van onderdelen. Ook ligt een event in de week van 21 maart voor de hand.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone SE foto’s opgedoken

Er zijn foto’s opgedoken van wat mogelijk onderdelen van de iPhone 5SE (of iPhone SE) zijn. De afbeeldingen werden gepubliceerd door de Franse website Nowhereelse, dat wel vaker foto’s lekt die later blijken te kloppen.

Op de plaatjes wordt het display van de iPhone SE getoond naast die van een iPhone 6S. Het grootste verschil is dat de nieuwe kleinere iPhone inderdaad ondersteuning voor 3D Touch lijkt te missen. Daarover gingen eerder al veel geruchten. Door 3D Touch in het toestel achterwege te laten, zou Apple de prijs laag kunnen houden en onderscheid kunnen blijven maken tussen de toptoestellen.

Het gaat op de foto’s om onderdelen, er is geen volledige iPhone te zien. Andere geruchten hebben al vermeld dat de 4-inch iPhone een 12-megapixel camera krijgt en ondersteuning voor Live Photos. Het toestel zou lijken op een iPhone 5S, maar met afgeronde schermhoeken zoals de iPhone 6(S).

iphone se foto's

Apple event op 21 maart

Recode en BuzzFeed News zouden meerdere bronnen hebben die bevestigen dat Apple in de week van 21 maart een evenement houdt om nieuwe apparaten te presenteren. Eerder werd gedacht dat dat op 15 maart zou zijn, al meldde de Koreaanse website UnderKG deze week dat het 22 maart wordt. Op die dag treft Apple echter ook de overheid in de FBI-zaak, vandaar dat BuzzFeed denkt dat het event op 21 maart zal zijn.

Overigens gaat het waarschijnlijk op een klein evenement. Naast de kleinere iPhone zou ook de kleinere iPad Pro (eerder werd uitgegaan van de iPad Air 3) en verschillende Apple Watch-bandjes presenteren. Wanneer de nieuwe toestellen op de markt moeten komen, is nog onbekend.

Lees het laatste nieuws rond de kleinere iPhone

Categorie: Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen