De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

iPhone SE-gebruikers melden problemen met bellen via bluetooth

Erwin Vogelaar
11 april 2016, 19:56
2 min leestijd
iPhone SE-gebruikers melden problemen met bellen via bluetooth

De iPhone SE is net uit en het grootste probleem met het toestel lijkt te gaan om het bellen via bluetooth. Veel gebruikers hebben inmiddels bij Apple geklaagd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE bluetooth

Menig gebruiker van de iPhone SE ondervindt problemen bij het bellen met het toestel via bluetooth. Zodra de smartphone verbonden is met een draadloze headset of auto, is de telefoonervaring niet optimaal. Muziek streamen via bluetooth gaat daarentegen wel gewoon goed. Klachten komen binnen in de Apple Support Communities en het forum van MacRumors. De gebruikers klagen over vervormd geluid, storing of onverstaanbare audio tijdens het bellen, terwijl ze geen problemen hebben ondervonden bij vorige iPhone-toestellen. Een enkele gebruiker meldt zelfs dat de problemen zo erg zijn, dat het toestel terug naar winkel is gebracht.

iphone se bluetooth

Gekeken naar de mensen die er melding van maken, lijkt het probleem wijdverspreid te zijn, waarbij het niet uitmaakt of iOS 9.3 of iOS 9.3.1 geïnstalleerd is. De eerste bèta van iOS 9.3.2 lost het probleem ook niet op. De klachten komen tevens niet uit een specifieke regio, maar uit onder andere de Verenigde Staten, Australië, Duitsland en Zweden.

Het probleem ligt ook niet bij een bepaald type auto, dat via bluetooth met de telefoon verbonden is om handsfree telefoongesprekken te voeren. Gebruikers ondervinden het probleem bij verschillende automerken. Gebruikers die contact hebben opgenomen met Apple, stellen dat het bedrijf zich bewust is van het probleem en dat er aan een oplossing wordt gewerkt. Het is nog niet bekend of het probleem aan de software of hardware van de iPhone SE ligt. Mogelijk wordt het probleem verholpen via een iOS-update.

Lees ook: iPhone SE review: oude bekende met de techniek van nu

Heb je zelf een iPhone SE en ondervind je dezelfde problemen? Of heb je juist nergens last van? Laat het vooral even weten in de reacties.

Lees het laatste nieuws over Apple

Op zoek naar een iPhone SE?

De beste aanbiedingen voor een iPhone SE met abonnement en iPhone SE los vind je in het overzicht hieronder.

Apple iPhone SE

Apple iPhone SE prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw

€ 239,-

Bekijken

Los refurbished

€ 78,-

Bekijken
Bron: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen