‘iPhone SE accu stukken beter dan die van iPhone 6S’
Rutger Otto

Kleiner betekent niet altijd minder, zo bewijst de iPhone SE. Het toestel zou een veel betere accuduur hebben dan de iPhone 6S en de Samsung Galaxy S7.

iPhone SE accuduur

Een veelgehoord kritiekpunt op (met name kleinere) iPhones is dat de accu vrij snel leegloopt. Maar de iPhone SE belooft verbetering. Volgens een vroege review van The Wall Street Journal is de accuduur de ‘belangrijkste nieuwe feature’ van de iPhone SE. Tijdens de test ging het toestel 10 uur mee op een volle lading. Daarmee houdt hij het twee uur langer vol dan de iPhone 5S en iPhone 6S. Ook is dat drie uur langer dan een Galaxy S7 van Samsung.

Dat de accu het langer uithoudt, ligt voor een deel aan het feit dat het scherm simpelweg kleiner is dan zijn grote broers. De resolutie van het display ligt met 1136 bij 640 pixels lager dan dat van de iPhone 6S (1334 bij 750). Ook heeft het toestel geen 3D Touch en maakt de iPhone SE gebruik van de efficiënte A9- en M9-chips die de nieuwste iPhones aan boord hebben.

iphone se

Meer over de iPhone SE

De iPhone SE is de eerste 4-inch smartphone die Apple sinds de iPhone 5S op de markt brengt. Het design is niet veranderd en lijkt dus op de iPhone 5S, al is het toestel wel in een extra kleur verkrijgbaar, namelijk roségoud. De powerknop zit nog steeds aan de bovenkant (bij de iPhone 6 werd hij – mede om het formaat – aan de zijkant geplaatst) en de volumeknoppen zijn rond.


De iPhone SE lijkt dus op de iPhone 5S, maar van binnen is het apparaat helemaal nieuw. De iPhone heeft de beste processors en je kunt er foto’s in 12 megapixels mee maken (tegenover 8 megapixel-foto’s van de iPhone 5S). De iPhone SE is vanaf 29 maart te pre-orderen, waarschijnlijk komt hij een week later op de markt.

Lees meer over de iPhone SE

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.