iPhone SE 4: krijgt misschien een oled-scherm (en dat is fijn)

Piet-Jan Lentjes
1 november 2022, 9:20
1 min leestijd
iPhone SE 4: krijgt misschien een oled-scherm (en dat is fijn)

De opvolger iPhone SE staat alweer op de planning voor 2024. Volgens de laatste geruchten gaat deze iPhone SE 4 misschien wel een oled-scherm krijgen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone SE 4 krijgt oled-scherm (of toch niet)

Er gaan al verschillende geruchten over de iPhone SE 4. Zo krijgt deze nieuwe versie van de budget-iPhone de look van de iPhone XR. Toch is dat nog niet helemaal zeker, zegt de doorgaans goed geïnformeerde Ross Young.

iPhone SE 4

Volgens hem is Apple er nog niet helemaal uit wat voor scherm ze willen gebruiken voor de iPhone SE 4. Hij is van mening dat Apple nog verschillende soorten schermen overweegt. Er zijn twee fabrikanten van een 6,1 inch-display (oled) die Apple nog in het vizier heeft. Daarnaast worden twee andere fabrikanten van lcd-schermen (5,7 inch tot 6,1 inch) ook nog overwogen.

Welke het precies gaat worden is nog niet bekend. Hierdoor is het ook niet zeker wat voor scherm de iPhone SE 4 gaat krijgen. Dit zou dus een premium 6,1 inch-oled-scherm kunnen worden. Maar het zou ook goed weer een lcd-scherm kunnen zijn. Ter vergelijking: de iPhone SE 2022 heeft een lcd-display van 4,7 inch.

Sinds de iPhone 12 hebben vrijwel alle iPhones een oled-scherm, behalve dus de iPhone SE line-up. De oled-panelen kunnen wat goedkoper zijn geworden dat Apple nu overweegt om de budget-iPhone ook zo’n display te geven.

iPhone SE 4 render wit

Als de iPhone SE 4 een oled-scherm krijgt heeft dit wel voordelen. Zo is een oled-scherm energiezuiniger en is zwart op het scherm ook echt zwart. Je krijgt bij een oled-scherm ook een beter contrast.

Apple iPhone SE 2022 prijzen vergelijken

Met abonnement

€ 26,- p/m

Bekijk beste prijs

Los nieuw

€ 465,-

Bekijk beste prijs

Wil je altijd op de hoogte blijven van het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone SE
Apple iPhone SE

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu